Μεσσηνία: Εκβίαζε μέσω Instagram 14χρονη με γυμνό υλικό

Μεσσηνία: Εκβίαζε μέσω Instagram 14χρονη με γυμνό υλικό

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών καταδικάσθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου ο 25χρονος Αλβανός που τον Ιανουάριο του 2019 συνελήφθη για παιδική πορνογραφία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη και απειλές σε βάρος μιας 14χρονης από τη Μεσσηνία.

Το δικαστήριο μετέτρεψε όλες τις κατηγορίες σε πλημμέλημα, ενώ απέρριψε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετεφηβικής ηλικίας και ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη του, που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Χάρης Μάραντος. Το δικαστήριο, ωστόσο, δέχτηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του.

Αντάλλασσαν γυμνές φωτογραφίες
Όλα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2018, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 ο 25χρονος (22χρονος τότε) μέσω του Instagram επικοινωνούσε με τη 14χρονη μαθήτρια. Μέσω του ίντερνετ αντάλλαξαν γυμνές φωτογραφίες τους και στη συνέχεια ο 22χρονος της ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά. Η 14χρονη αρνήθηκε και ο 25χρονος άρχισε να την απειλεί πως αν δεν ενδώσει, θα δημοσιοποιήσει τις γυμνές φωτογραφίες της και θα τις αναρτήσει έξω από το σχολείο της. Η 14χρονη ενημέρωσε τη μητέρα της και στη συνέχεια έγινε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Και βίντεο
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο και στο κινητό του βρήκαν τις φωτογραφίες της κοπέλας, ενώ σε υπολογιστή του και βίντεο με την ανήλικη.

Ο 22χρονος τότε είχε υποστηρίξει ότι η κοπέλα τού είχε πει ότι είναι 16 ετών, ενώ είχε κρατήσει τις φωτογραφίες στο κινητό του και δεν τις είχε δώσει σε κανέναν. Μάλιστα, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης επικοινωνίας, προσέγγισης και συναναστροφής με την παθούσα και της παρακολούθησης συνεδριών σε ψυχολόγο, σε τακτική βάση, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας.

Ο δικηγόρος του 25χρονου, Χάρης Μάραντος, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης τόνισε: «Θεωρώ απόλυτα ορθή την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου, καθώς η πλημμεληματική φύση των αδικημάτων προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας, κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά και από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού».