Πάνω από 55 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα καθημερινά τον Ιανουάριο στην Περιφέρεια

Πάνω από 55 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα καθημερινά τον Ιανουάριο στην Περιφέρεια

Δύο θανατηφόρα ατυχήματα στη Μεσσηνία τον προηγούμενο μήνα

Δύο θανατηφόρα τροχαία με δύο συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους στιγμάτισαν τον πρώτο μήνα του 2022 τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Ιανουάριο σημειώθηκαν 17 τροχαία ατυχήματα με 24 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Δύο θανατηφόρα

Ειδικότερα σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν: 4 θανατηφόρα τροχαία με 5 νεκρούς, 2 σοβαρά τροχαία με 2 σοβαρά τραυματίες και 11 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 17 ελαφρά τραυματίες.

Στη Μεσσηνία, τον Ιανουάριο, σημειώθηκαν τα δύο θανατηφόρα τροχαία με δύο νεκρούς και κανένα άλλο τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και  η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Παραβάσεις

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιανουάριο συγκροτήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 476 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10.021 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 113 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.363 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.667 για υπερβολική ταχύτητα, 141 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 191 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 82 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 70 για ΚΤΕΟ, 60 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 56 για παραβίαση σηματοδότη, 46 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 27 για αντικανονικούς ελιγμούς, 17 για αντικανονικό προσπέρασμα και 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη