Πελοπόννησος: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Πελοπόννησος: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου τα στοιχεία ταυτότητας και  οι φωτογραφίες των τριών Ελλήνων οι οποίοι διέπρατταν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στις περιοχές της Αργολίδας, της Αχαΐας και της Ηλείας και συγκεκριμένα εντόπιζαν οικίες ηλικιωμένων, όπου προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ εισέρχονταν και αφαιρούσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Έκλεβαν ηλικιωμένους

Ειδικότερα, πρόκειται για τους:

Χρυσοβαλάντη Παντελάκη 39 ετών, Αθανάσιο Ζωγράφο 49 ετών και Ιωάννη Θεοδώρου 46 ετών, που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου, της ΟΠΚΕ Κορινθίας και της Ασφάλειας Αμαρουσίου στα διόδια του Κιάτου την προηγούμενη εβδομάδα. Νωρίτερα, είχαν αρπάξει χρήματα από μια 80χρονη, στην οποία είχαν παραστήσει τους τεχνικούς φωτοβολταϊκών και την είχαν πείσει ότι υπήρχε κίνδυνος να πιάσει φωτιά η στέγη του σπιτιού της στην Κοινότητα Μυρσίνη του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης στην Ηλεία.

Στη συνέχεια προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ναυπλίου που διενεργούσε ήδη προανάκριση για άλλες δύο κλοπές που είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο το περασμένο Σάββατο σε βάρος ηλικιωμένων στο Αίγιο και το Αργολικό.

Οι δράστες κατηγορούνται για απάτες και κλοπές κατά συναυτουργία.

Δημοσιοποίηση στοιχείων

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, τη διευκόλυνση διερεύνηση της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27520 22458 του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και 27520 98702 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει χρονική διάρκεια έως 17/8/2022.