“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στην Κυπαρισσία

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: Δωρεάν προληπτικός  οδοντιατρικός έλεγχος στην Κυπαρισσία

Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά της Κυπαρισσίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας θα διενεργηθεί από τις 14 έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος προσκάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υλοποίηση της δράσης, αναγράφεται: «“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, έπειτα από πρόσκληση και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, και με την έγκριση και τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, θα διενεργήσουν δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο για κάθε παιδί/μαθητή της Κυπαρισσίας.

Οι προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κινητό Πολυϊατρείο “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” από τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας που εθελοντικά συμμετέχουν στη δράση.

Η δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της αίθουσας “Αλέκος Παπαδόπουλος”. Ωράριο λειτουργίας της Κινητής μονάδας: 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυπαρισσίας Παπαδόπουλος Διονύσιος, 6942283474  (5.00 μ.μ έως και τις 9.00 μ.μ).

Η δράση της Προληπτικής Οδοντιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19. Συγκεκριμένα: Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και επιστημονικούς συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας “ΟΠΑΠ στη Γειτονιά”, που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις».