Βελίκα: Λήστεψαν 64χρονη για ένα σταυρό, δύο βέρες και 40 ευρώ

Βελίκα: Λήστεψαν 64χρονη για ένα σταυρό,  δύο βέρες και 40 ευρώ

Τον τρόμο στα χέρια τεσσάρων κουκουλοφόρων ληστών έζησε ξημερώματα της Παρασκευής μια 64χρονη γυναίκα στην περιοχή της Βελίκας, προκειμένου να της πάρουν μία αλυσίδα με το σταυρό της από το λαιμό, δύο βέρες και το ποσό των 40 ευρώ!

Οι δύο από τους ληστές, δύο νεαρά αδέλφια Ρομά, που έχουν απασχολήσει κι άλλες φορές τις Αρχές με ναρκωτικά και κλοπές, αναγνωρίσθηκαν, με τον έναν να συλλαμβάνεται και τις έρευνες να συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των άλλων δύο συνεργών τους.

Ληστεία
Πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι τέσσερις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά από τα πρόσωπά τους, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο από το σπίτι της 64χρονης στη Βελίκα. Αφού την αιφνιδίασαν στον ύπνο της, την καθήλωσαν σε καρέκλα και άρχισαν να την απειλούν με ένα μαχαίρι. Ευτυχώς δεν τη χτύπησαν και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους την αλυσίδα και το σταυρό που φορούσε στο λαιμό της, δύο βέρες και το ποσό των 40 ευρώ.

Η γυναίκα ενημέρωσε τις Αρχές και δεν άργησε να ταυτοποιηθούν τουλάχιστον οι δύο δράστες.

Σύλληψη
Την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, το βράδυ του Σαββάτου οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος εντόπισαν έναν 23χρονο Ρομά στη Μεσσήνη και τον συνέλαβαν ως έναν από τους δράστες, ενώ κατάσχεσαν και το όχημά του ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στην κατοχή του, ωστόσο, δε βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στη ληστεία ενός 20χρονου, που είναι αδελφός του 23χρονου συλληφθέντος, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, που περιλαμβάνει και τους δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων ακόμα αναζητούνται.

Ο 23χρονος που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα.

Η δε αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και η ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών του.

Της Βίκυς Βετουλάκη