Α. Τσίπρας από Καλαμάτα: «Η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης»

Α. Τσίπρας από Καλαμάτα: «Η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης»

Κατά την ολοκλήρωση της σημερινής επίσκεψής του στην Καλαμάτα, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έκανε λόγο για το φαινόμενο της ακρίβειας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι όσο τα χρέη αυξάνονται και το τιμολόγιο της ενέργειας πολλαπλασιάζεται, τόσο θα βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο μιας κοινωνική κρίσης που ίσως να ξεπεράσει κι εκείνη των μνημονίων.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι “Τους τελευταίους 8 μήνες, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ουσιαστικά παρατηρεί το φαινόμενο, αφού όχι μόνο δεν είχε την ικανότητα να προβλέψει το τι έρχεται, αλλά αντιθέτως παρίστανε και τον τροχονόμο των καρτέλ”.

Σχολιάζοντας τις υψηλές τιμές της ενέργειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε ότι “Σε μεγάλο βαθμό οι αυξημένες τιμές της ενέγειας οφείλονται και στην αισχροκέρδια των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών, καθώς περίπου το 30% των τωρινών αυξήσεων μετατρέπονται σε δικά τους κέρδη”. “Αυτό είναι κάτι που το άφησε η κυβέρνηση να εξελιχθεί”, συνέχισε.

Κλείνοντας, ο ίδιος κατέληξε ότι σε μια δύσκολη ώρα σαν κι αυτή, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ευθύνης, ώστε να την προστατέψει από την πρωτοφανή κρίση που βιώνει. Υπογράμμισε δε με νόημα ότι “η προσφυγή στη λαϊκή δημηγορία είναι η μόνη διέξοδος για να αναλάβουμε την ευθύνη, και να ξανά στήσουμε στα πόδια της την κοινωνία που κινδυνεύει με μια νέα λεληλασία”.