Αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης αφού δόθηκαν λύτρα

Αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης αφού δόθηκαν λύτρα

Αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία καθώς έπειτα από δύο μήνες και λίγες ημέρες, τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Γιώργος Κυπαρίσσης, ο οποίος είχε απαχθεί τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου από την οδό Ξάνθου στο Ντράφι Πικερμίου, απελευθερώθηκε στην περιοχή του Τατοΐου.

Ακολούθησε μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με κύριο αντικείμενο την ασφάλεια του 40χρονου και το τελικό ποσό των λύτρων που θα μπορούσε να συγκεντρώσει η οικογένεια. Σημειώνεται ότι οι απαγωγείς ζητούσαν αρχικά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ με το ποσό να πέφτει στη συνέχεια στο ένα εκατομμύριο. Τελικά, για την απελευθέρωση του επιχειρηματία δόθηκαν λύτρα, ωστόσο μικρότερο ποσό από αυτό που είχε απαιτηθεί.

Οι τελευταίες επικοινωνίες
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η τελευταία «απόδειξη ζωής», όπως ονομάζεται το οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας ή επίδειξης του θύματος από τους απαγωγείς για να βεβαιωθούν οι συγγενείς του ότι είναι καλά στην υγεία του, ήταν ένα βίντεο διάρκειας ελάχιστων δευτερολέπτων που εστάλη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στα τέλη Ιανουαρίου. Το βίντεο έδειχνε τον 40χρονο κουρεμένο και ξυρισμένο, αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένο και καταβεβλημένο. Είχε προηγηθεί τουλάχιστον μία φωτογραφία του, πάλι μέσω της ίδιας εφαρμογής, στην οποία εικονιζόταν να κρατά μια εφημερίδα έτσι ώστε να πιστοποιείται η ημερομηνία λήψης της εικόνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τελευταία επικοινωνία των δραστών με τα μέλη της οικογένειας Κυπαρίσση έγινε τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου και μάλιστα ο δράστης που μίλησε μαζί τους, πάλι μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, ανέβασε και πάλι το ποσό των λύτρων που μετά από πολλές διαπραγματεύσεις είχε «κατέβει» από το 1,2 εκατ. ευρώ στα 700.000 ευρώ. Ποσό που για ακόμη μία φορά η οικογένεια του απαχθέντος είπε στον δράστη ότι είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί και μάλιστα άμεσα. Από εκείνο το σημείο ξεκινά μια περίοδος απόλυτης και βασανιστικής σιωπής από την πλευρά των απαγωγέων, που οδήγησε τη μητέρα του Γ. Κυπαρίσση να δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη επιστολή-έκκληση προς τους δράστες της απαγωγής, τους ανθρώπους που κρατούν για δύο ολόκληρους μήνες πλέον όμηρο τον γιο της.
enikos.gr