Δημήτρης Σακκάς: «Κάναμε αγώνα μία 10ετία για να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα…»

Δημήτρης Σακκάς: «Κάναμε αγώνα μία 10ετία για να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα…»

Ο Αστέρας Αρφαρών κάνει εντυπωσιακή πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας και στις πρώτες 20 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 50 βαθμούς (με απολογισμό 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες). Η ομάδα των Αρφαρών μετά τη νίκη της με 2-0 κόντρα στον Ηρακλή Καλαμάτας κατέκτησε τον τίτλο και επιστρέφει έπειτα από 5 χρόνια στην Α΄ Τοπική.

Ο ιστορικός Αστέρας Αρφαρών δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής, σημειώνοντας ένα φοβερό ρεκόρ. Αναφερόμαστε στο απόλυτο στις νίκες σε 11 ματς στην έδρα του.

Ο προπονητής Δημήτρης Αναστασόπουλος έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Βέβαια και η διοίκηση του Δημήτρη Σακκά είχε σημαντική συμβολή στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της επανόδου στη μεγάλη τοπική κατηγορία.

Μετά τη νίκη – τίτλος στο ντέρμπι με τον Ηρακλή Καλαμάτας, έκαναν δηλώσεις σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής πορείας του Αστέρα Αρφαρών.

Δημήτρης Σακκάς (πρόεδρος του Αστέρα Αρφαρών και πατέρας του εκ των αρχηγών και πρώτου σκόρερ της ομάδας Κώστα Σακκά)
«Είδατε και σ’ αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, τους ποδοσφαιριστές μας να έχουν πάθος για ποδόσφαιρο. Το πάθος και η ομόνοια μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ήταν βασικά στοιχεία ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και μαζί την άνοδο στην Α΄ Τοπική.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τον προπονητή μας και όλους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι επιβραβεύτηκαν με την πρώτη θέση. Η ομάδα μας στηρίζεται σε ντόπιους ποδοσφαιριστές, μ’ εξαίρεση 4 παιδιά από την Καλαμάτα και την Άμφεια που ήρθαν να βοηθήσουν. Αυτό που έχω να τονίσω είναι ότι δεν πληρώνεται κανένας ποδοσφαιριστής. Κάναμε αγώνα για περίπου μία 10ετία ώστε να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα. Την επόμενη χρονιά θα πορευτούμε με το ίδιο πλάνο.

 Όσον αφορά στις υποδομές του γηπέδου, όπως μας έχει ενημερώσει ο πρόεδρος  του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος, θα τοποθετηθεί στέγαστρο στην κερκίδα, ενώ θα κατασκευαστεί θεωρείο για τα Μέσα Ενημέρωσης.  Τον αγωνιστικό χώρο τον φροντίζουμε εμείς με τη στήριξη του Δήμου. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, και τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκη Βασιλόπουλο».

Δημήτρης Αναστασόπουλος (προπονητής Αστέρα Αρφαρών)
«Ολοκληρώσαμε με νίκη τους εντός έδρας αγώνες μας στο εφετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Ήταν η 11η νίκη και πετύχαμε το απόλυτο. Αναδειχθήκαμε και μαθηματικά πρωταθλητές. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν συνεπείς όλη τη σεζόν. Υποκλίνομαι για την προσπάθεια που έκαναν. Επίσης θα σταθώ και στη βοήθεια που μας προσέφεραν οι αφανείς εργάτες, όπως ο πρόεδρος Δημήτρης Σακκάς και τα μέλη Γιάννης Μπούρας, Φώτης Γεωργιόπουλος, Γιώργος Ζαλαχώρης.

Δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο και το ότι βρισκόμαστε 9-10 βαθμούς μπροστά από ομάδες όπως ο Ηρακλής Καλαμάτας, ο ΠΑΣ Ράχης, δείχνει πολλά».

Παναγιώτης Σουλιμάς (ποδοσφαιριστής)
«Στο ξεκίνημα της σεζόν ο στόχος μας ήταν η παραμονή στην Α1΄ Τοπική κατηγορία. Μετά τα 2-3 πρώτα παιχνίδια  είδαμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά υπό την επίβλεψη του προπονητή μας Δημήτρη Αναστασόπουλου, στον οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Θεωρώ ότι δίκαια αναδειχθήκαμε  πρωταθλητές και ανεβήκαμε στην Α΄ Τοπική».