Έως το 2025 η ΤΕΜΕΣ “μπαίνει” στο Ελληνικό

Έως το 2025 η ΤΕΜΕΣ  “μπαίνει” στο Ελληνικό

Έως το 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί τα τέσσερα νέα πολυτελή ξενοδοχεία στο Ελληνικό, ενώ σε θέση αναμονής βρίσκονται ΤΕΜΕΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και BROOK LANE που έχουν αναλάβει τα έργα αυτά. Συνολικά, εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της επένδυσης τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία. Τα δύο από αυτά θα είναι παραθαλάσσια και αφορούν στο project που συνεργάζεται η Lamda Development με την ΤΕΜΕΣ.

Η μεγάλη συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ για τα ξενοδοχεία

Η Lamda Development S.A. και η ΤΕΜΕΣ A.E. είχαν ανακοινώσει πρώτες τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης του έργου.

Η σύμπραξη έρχεται να υλοποιήσει το όραμα των δύο εταιρειών για την εδραίωση της Αθήνας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, τοποθετώντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).