Επίσημη παρουσίαση του Μνημείου Φωτός σήμερα στην Καλαμάτα

Επίσημη παρουσίαση  του Μνημείου Φωτός σήμερα στην Καλαμάτα

Η επίσημη παρουσίαση του Μνημείου Φωτός, έργο του γλύπτη Παναγιώτη Λαμπρινίδη, έγινε σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου στην Καλαμάτα. Το μνημείο αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου στο Δήμο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση, η οποία έγινε σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποτελούσε δράση του Δήμου Καλαμάτας  ενταγμένη στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τίτλο: «Καλαμάτα 2021. Φως – και υμείς εφωτίσθητε». Στην παρουσίαση παρόντες ήταν, εκτός από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο εκπρόσωπος της ΤΕΜΕΣ, Γιώργος Παναγιάς, αλλά και παιδιά από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας.

«Είναι πράγματι εντυπωσιακό και θα αποτελέσει αναμφισβήτητα ένα σημείο αναφοράς», σημείωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του γλύπτη Παναγιώτη Λαμπρινίδη. «Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και δικαιώνει τόσο τον καλλιτέχνη όσο και όλους όσοι στηρίξαμε τη δράση και το έργο αυτό», παρατήρησε.

Το «Μνημείο Φωτός» Καλαμάτας είναι ένα σύγχρονο έργο τέχνης που σηματοδοτεί με εικαστικό τρόπο το νέο πρόσωπο της πόλης, συνδυάζοντας την ιστορική και σύγχρονη εικόνα της. Αποτελείται από τρία βασικά μέρη, το οριζόντιο που είναι αναφορά στη δύναμη του πόθου του ανθρώπου για Ελευθερία, το κάθετο που είναι υπόμνημα στην Επανάσταση του 1821 και το τρίτο, το φωτογλυπτικό στοιχείο, που οπτικοποιεί την έννοια της θυσίας για την Ελευθερία, ως άυλη συνέχεια των υλικών γλυπτικών στοιχείων.

Α.Π.