«Φιλιατρά και Φιλιατρινοί στον Αγώνα του 1821»: Παρουσιάζεται το πόνημα σε έκδοση του Συλλόγου Φιλοπροόδων

«Φιλιατρά και Φιλιατρινοί  στον Αγώνα του 1821»: Παρουσιάζεται το πόνημα σε έκδοση του Συλλόγου Φιλοπροόδων

Το πόνημα του πρώην δημάρχου Τριφυλίας, λογοτέχνη και συγγραφέα, Φιλιατρινολάτρη, Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη, «Φιλιατρά και Φιλιατρινοί στον Αγώνα του 1821», σε έκδοση του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Πρόκειται, πραγματικά, για ιστορικό κειμήλιο, καθώς μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύονται η κοινωνική ζωή στα Φιλιατρά, ο αγώνας των Φιλιατρινών την περίοδο της Επανάστασης του 1821 και οι ηρωικές Φιλιατρινές μορφές του αγώνα για την ελευθερία, ο πλούτος και το μεγαλείο της τοπικής ιστορίας των Φιλιατρών και των Φιλιατρινών!

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, μάλιστα, αναγράφεται: «Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση,  σας προσκαλεί στην παρουσίαση της εργασίας του ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΕΡΑΝΙΩΤΗ, «ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821», σε έκδοση του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. Προλογίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών Παρασκευή Παντελάκη, και απαγγέλει η φιλόλογος Ματίνα Μιχαλακοπούλου.

Με αυτό το βιβλίο ο Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης βάζει ανιδιοτελώς τη δική του ψηφίδα στη γνώση και διάσωση της τοπικής μας ιστορίας. Επιχειρεί να δώσει συγκεντρωμένες και οργανωμένες ιστορικές πληροφορίες ώστε ο αναγνώστης να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της κοινωνικής ζωής της περιοχής των Φιλιατρών εκείνων των χρόνων και της προσφοράς των Φιλιατρινών στον Αγώνα. Το βιβλίο αποτελεί πολύτιμο τεκμήριο για τους μελετητές των χρόνων της επανάστασης στην περιοχή των Φιλιατρών. Είμαστε περήφανοι στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών που φροντίσαμε να εκδοθεί, βάζοντας έτσι, πέρα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε το 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων, ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς της δικής μας προσφοράς στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού».