Γαστρονομικό ταξίδι στη Μεσσηνία

Γαστρονομικό ταξίδι στη Μεσσηνία

Γαστρονομικό αφιέρωμα στην «καλλίκαρπη» Μεσσηνία έχει για το Μάρτιο το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama Travel, οργανώνοντας ταξίδια στην περιοχή μας. Μάλιστα στο προωθητικό του μήνυμα με τίτλο «Ένας τόπος, ένα προϊόν, ένας μάγειρας, μία συνταγή», αναφέρει για τη Μεσσηνία:

«Η “καλλίκαρπη” κατά Ευριπίδη Μεσσηνία εξακολουθεί να γοητεύει μέχρι σήμερα τους περαστικούς ευζωιστές ταξιδιώτες που δοκιμάζουν τα προϊόντα της. Και είναι πολλά και ιδιαίτερα. Οι ελιές Καλαμών και το κορωνέικο λάδι της, η κορινθιακή σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, τα σύκα και τα φραγκόσυκα, το μέλι, τα μοναδικά τυριά (σφέλα) και αλλαντικά (σύγκλινο), τα βότανα του Ταϋγέτου, και τα περίφημα λαλάγγια της. Κι ύστερα είναι οι μεταποιητές και οι εστιάτορες που μαζί με τους παραγωγούς άφησαν πίσω τις παλιές μανιάτικες βεντέτες, συνεργάστηκαν, οργανώθηκαν και δημιούργησαν τη Γαστρονομική Κοινότητα Καλαμάτας, βάζοντας ένα καινούργιο βέλος στη φαρέτρα της τουριστικής ανάπτυξης και κάνοντας την περιοχή και γαστρονομικό προορισμό.

Εμείς, φυσικά, δε θα παραλείψουμε να μάθουμε για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής ανά τους αιώνες επισκεπτόμενοι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της, αλλά και ό,τι έχει πολιτιστικό ενδιαφέρον στην περιοχή».

Μάλιστα, από το γνωστό μάγειρα Ηλία Μαμαλάκη προτείνεται και η συνταγή: Σαλάτα με ψητή σφέλα, πορτοκάλια και μαριναρισμένα σύκα.

Β.Β.