Η Μεσσηνία στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου στην αγορά εξοχικών κατοικιών

Η Μεσσηνία στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου στην αγορά εξοχικών κατοικιών

Τις κορυφαίες και με διαφορά επενδυτικές αποδόσεις μεταξύ των διακεκριμένων προορισμών της Μεσογείου εμφανίζουν οι πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες σε εμβληματικούς ελληνικούς προορισμούς.

Αποδόσεις που αφορούν την ενοικίασή τους σε σχέση με την τιμή κτήσης και οι οποίες καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικά το ελληνικό real estate. Είναι χαρακτηριστικό πως οι κατοικίες στην Πάρο και τη Μύκονο έχουν πολύ υψηλότερες αποδόσεις από ίδιου μεγέθους και χαρακτηριστικών οικήματα στις Κάννες, στο Σεν Τροπέ ή το Κάπρι.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία για την ηπειρωτική Ελλάδα, μετά την Χαλκιδική, έντονο είναι το ενδιαφέρον και για τη Μεσσηνία, όπου η τιμή πώλησης μιας πολυτελούς κατοικίας  φτάνει στα 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, 3.000 ευρώ η εβδομαδιαία τιμή ενοικίασης και 3,6% η μέση ακαθάριστη απόδοση.

Τα τελευταία χρόνια, και παρά την πανδημία, η αγορά εξοχικών κατοικιών στη Μεσόγειο έχει εξελιχθεί σταθερά από ένα πολλά υποσχόμενο τμήμα ακινήτων στον πιο δυναμικό και ενεργό κλάδο των ακινήτων.

 Για έκτη χρονιά, η Algean Property πραγματοποίησε έρευνα σε 30 δημοφιλείς προορισμούς στη Μεσόγειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”,  καταγράφοντας όλες τις τελευταίες τάσεις και προοπτικές στην αγορά πολυτελών εξοχικών κατοικιών.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η ζήτηση σε όλους τους προορισμούς διακοπών της Μεσογείου εκτοξεύθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γαλλία να πρωταγωνιστούν. «Δεδομένων των χαμηλών επιτοκίων των τελευταίων ετών, η αγορά μιας πολυτελούς εξοχικής κατοικίας αποτελεί μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία», εξηγεί η Algean Property.