ΚΚΕ Μεσσηνίας για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

ΚΚΕ Μεσσηνίας για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη βασική στρατηγική που κινείται και η κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα τοποθετείται το ΚΚΕ Μεσσηνίας με παρέμβασή του.

«Πέρα από τη φιέστα που στήθηκε για να προβληθεί η ξαναζεσταμένη σούπα του “σωτήρα”», σχολιάζεται χαρακτηριστικά, «η ουσία των δηλώσεών του ήταν χαρακτηριστική: ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη βασική στρατηγική που κινείται και η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Άλλωστε, τα μέτρα που πρότεινε ως “φάρμακο” στην ακρίβεια είναι κομμένα και ραμμένα στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των μονοπωλίων.

•Αντί για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα είπε για μείωση στα όρια που βάζει η Κομισιόν!

•Αντί για κατάργηση του αίσχους που απαγορεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων για τη διαμόρφωση των μισθών, πρότεινε να συνεχιστεί ο νόμος με τον οποίον τον κατώτατο μισθό καθορίζει ο εκάστοτε υπουργός στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας. Απλά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. κάνουν πλειοδοσία στα ψίχουλα που μοιράζουν. Για αυτό κανένας τους δεν καταργεί τους αντεργατικούς νόμους.

•Αντί για διαγραφή χρεών, αφορολόγητο σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, εξέφρασε τη συμπάθειά του για την μείωση των τζίρων.

•Αντί για δραστική μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50%, την κατάργηση των φόρων που συνοδεύουν του λογαριασμούς, πρότεινε πλαφόν στην τιμή! Άλλωστε, η εκτόξευση των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση αγοράς ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην “πράσινη μετάβαση”, στα “πράσινα” χαράτσια και στα “χρηματιστήρια Ενέργειας”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ότι “θα αναλάβει πάλι την βαριά ευθύνη”, κάνοντας πάλι τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου. Για αυτό και το άγχος του είναι η διατήρηση της “κοινωνική συνοχής”, μην τυχόν και ο λαός μέσα από τους αγώνες του και την οργάνωσή του βγει εκτός των τειχών του συστήματος.

Όσο για το άγχος των κυβερνητικών βουλευτών της Ν.Δ. που βγήκαν με μπαράζ δηλώσεων για να στήσουν την γνωστή “κοκορομαχία”, τους υπενθυμίζουμε ότι πάνω από τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης τα ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την πολυποίκιλη στήριξη που λαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια από το “υπουργείο αντιπολίτευσης”. Ας μην είναι μικρόψυχοι!».