Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ ζητά το Σωματείο τους

Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ ζητά το Σωματείο τους

Για την απόλυση εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας διαμαρτύρεται το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του που υπογράφουν η πρόεδρος Σταυρούλα Στραβάκου και ο γραμματέας Χρήστος Τζάννες: «Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τις αυξήσεις στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, τη στιγμή που όταν λαμβάνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ παθαίνουν εγκεφαλικό, τη στιγμή που η σκιά του πολέμου είναι πάνω από τα κεφάλια μας, με τις συνέπειές του να μας πνίγουν καθημερινά και ασφυκτικά, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προβαίνει σε απολύσεις με συνεδρίαση του Δ.Σ. δια περιφοράς.

Ενώ η Δημοτική Αρχή δεν έβγαλε άχνα στις δηλώσεις Βορίδη, που είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του προ μιας εβδομάδας περίπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, ώστε να πάρει απόφαση να απολύσει 7 εργαζομένους στις 31/3/2022 και 6 εργαζομένους στις 31/5/2022.

Καλούμε το δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ:

1. Να ανακαλέσει την συνεδρίαση του Δ.Σ., να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και να προχωρήσει σε διαμαρτυρία με αίτημα μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Σε μία μάλιστα εποχή που ούτε η πανδημία έχει τελειώσει και η ΔΕΥΑΚ έχει ανοικτά έργα συντήρησης και λειτουργίας, που δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας προσωπικού.

2. Να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με δια ζώσης συμμετοχή των μελών του με θέμα: Λήψη μέτρων αντιμετώπισης των επιβαρύνσεων του προϋπολογισμού της από τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα υλικά και να διεκδικήσει:

-Να μη μετακυλισθούν τα κονδύλια από τις αυξήσεις στην ενέργεια στα τιμολόγια Ύδρευσης Αποχέτευσης και να καθιερωθεί ειδικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για τη λειτουργία και συντήρηση του Βιολογικού και των αντλιοστασίων

-Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και το πολιτιστικό τέλος στους λογαριασμούς του νερού

-Να κατοχυρωθεί Κοινωνικό Τιμολόγιο με συμβολική τιμή, για τα νοικοκυριά που είναι στα ΚΕΑ και στους μακροχρόνια ανέργους

-Να γίνει γενναία μείωση στους λογαριασμούς των λαϊκών οικογενειών

-Να καταργηθεί η προκλητική έκπτωση στα ξενοδοχεία και η όποια διευκόλυνση υπάρχει στο μεγάλο κεφάλαιο. Να πληρώσουν αυτοί και όχι ο φτωχός λαός.

-Να μη γίνει καμία διακοπή νερού σε κανένα λαϊκό σπίτι.

Καλούμε τους εργαζομένους να είναι σε ετοιμότητα αντίδρασης και διαμαρτυρίας και να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων την Τετάρτη 6 Απρίλη και ώρα 10.00 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μάρτη».

φώτο αρχείου