Ο Π. Καρβέλας στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Αντώνη Σαμαράκη

Ο Π. Καρβέλας στα εγκαίνια  της έκθεσης για τον Αντώνη Σαμαράκη

Στα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Σαμαράκη από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία της υπουργού Λίνα Μενδώνη και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, παρευρέθη την Τετάρτη ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας

Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) υπήρξε ένας πολυδιαβασμένος και πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας, ενεργός πολίτης και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήταν ο κατεξοχήν συγγραφέας – ανθρωπιστής, που ανύψωσε την ελευθερία ως απόλυτο και αναγκαίο ιδεώδες τόσο στο συγγραφικό όσο και στο κοινωνικό του έργο. Εκπροσώπησε δε την Ελλάδα σε διασκέψεις της UNESCO και έγινε γνωστός ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ στην Ελλάδα πρωτοστάτησε στη δημιουργία του θεσμού της «Βουλής των Εφήβων», όπου έφηβοι από ολόκληρη τη χώρα ασκούνται στον κοινοβουλευτικό διάλογο για μία ημέρα.

Μιλώντας για το συγγραφέα ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε: «Ο Αντώνης Σαμαράκης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς με διεθνή αναγνώριση. Υπήρξε ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη αγάπη στους νέους, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως “αιώνιος έφηβος”. Η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, μια καλύτερη ζωή και η εγρήγορση όλων μας για τη διατήρηση της ελευθερίας του ανθρώπου, ήταν τα βασικότερα θέματα στα έργα του».