Παντελής Μάλαμας: «Πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει…»

Παντελής Μάλαμας: «Πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει…»

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας κατέλαβε την 9η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς (είχε απολογισμό 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 11 ήττες).

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Παντελής Μάλαμας (αντικατέστησε το Μιλτιάδη Μαυροειδή στο τέλος  του α΄ γύρου της Α1 Τοπικής), μετά τη λήξη του ματς με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας, έκανε δηλώσεις σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέροντας τα εξής:

«Κλείσαμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας, επικρατώντας με 4-2 του Ηρακλή Κυπαρισσίας. Έγινε ένα ανοικτό παιχνίδι με πολλά γκολ και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας. Ο στόχος μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία και τον πετύχαμε με άνεση. Θέλαμε 4-5 θετικά αποτελέσματα και σημειώσαμε τελικά 6. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα (τραυματισμοί ποδοσφαιριστών, κόκκινες κάρτες, κ.ά), όμως τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και καταφέραμε να κατακτήσουμε την 9η θέση. Υπήρξαν πολλές αναταράξεις στην ομάδα. Εγώ αρχικά είχα συμφωνήσει ν’ αναλάβω την Ακαδημία του Ολυμπιακού Καλαμάτας. Μετά  την αποχώρηση όμως του Μιλτιάδη Μαυροειδή για προσωπικούς λόγους, μου ζητήθηκε από τον Νικήτα Κουπούζο και το Διοικητικό Συμβούλιο ν’ αναλάβω την τεχνική ηγεσία της μεγάλης ομάδας. Την εν λόγω πρόταση τη δέχθηκαν, ενώ διαπίστωσα ότι η ομάδα είχε προβλήματα. Κατ’ αρχάς έφυγαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που ήταν βασικά στελέχη. Προχωρήσαμε  σε μετεγγραφική ενίσχυση και μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις δημιουργήθηκε ένα αξιόμαχο σύνολο, που σε κάθε ματς προσπαθούσε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για την πορεία της προηγούμενης ομάδας του της ΑΕΚ Καλαμάτας, ο κ. Μάλαμας απάντησε λακωνικά: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ Καλαμάτας για την άνοδο στην Α΄ Τοπική όπως και στον Αστέρα Αρφαρών, που αναδείχθηκε πρωταθλητής. Κοιτάζω μόνο την ομάδα μου».

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια, ο έμπειρος Καλαματιανός προπονητής, επισήμανε τα εξής: «Προτεραιότητα έχουν οι διακοπές. Βέβαια συνεχίζω τις προπονήσεις στην Ακαδημία «Hawcs”, του Γιώργου Πολυμενέα, με τον οποίο υπάρχει μια καλή συνεργασία. Όσο για τη νέα σεζόν είναι ακόμη νωρίς να πούμε κάτι. Πάντως τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας».