Πρεμιέρα ταινίας για την Επανάσταση του ‘21 και την Καλαμάτα

Πρεμιέρα ταινίας για την  Επανάσταση του ‘21 και την Καλαμάτα

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάστηκε προχθές η ταινία “Άνεμος Ελευθερίας”, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, το οποίο σχεδιάστηκε από το Δήμο Καλαμάτας και στο οποίο συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η “Φάρις” και η κινηματογραφική εταιρεία Viewmaster Films”.

Ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνει σε δελτίο Τύπου για την προβολή της ταινίας στην Αθήνα: “Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε στο Μέγαρο Μουσικής την πρεμιέρα της ταινίας «Άνεμος Ελευθερίας 1821», χθες (σ.σ. προχθές) Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η ταινία «Άνεμος Ελευθερίας 1821», σε σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, αποτελεί παραγωγή ενταγμένη στο πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στη Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Οι Δρόμοι Ελευθερίας ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 και αποτέλεσαν ένα ταξίδι διασύνδεσης των ιστορικών, πολιτισμικών και κοινωνικών στοιχείων που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Καλαμάτας. Στο Πρόγραμμα συνέπραξαν τρεις φορείς: το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ως συντονιστής, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και η κινηματογραφική εταιρεία «VIEWMASTER Films A.E.»”.