Συνάντηση Π. Τατούλη με εκπροσώπους Σωματείων Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και Εργαζομένων

Συνάντηση Π. Τατούλη με εκπροσώπους Σωματείων Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και Εργαζομένων

Συνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε χθες ο τέως περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα τόσο στο ΕΣΥ όσο και στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση που έγινε στο κυλικείο του νοσοκομείου, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι συζήτησε με τους γιατρούς και τους εργαζομένους προκειμένου να έχει ενημέρωση για τα προβλήματα, τις προτεραιότητες που υπάρχουν και πώς αντιμετωπίζονται σοβαρά θέματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Εκείνο που διαπίστωσε είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και το υπόλοιπο προσωπικό να κάνουν μια ηρωική προσπάθεια και με τα προβλήματα, όπως είπε, να έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνα.

Πρόσθεσε δε ότι με την εμπειρία που έχει ως γιατρός αντιλήφθηκε ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε μια κατάσταση που «σίγουρα θα του περιορίσει τις δυνατότητες να παρέχει υπηρεσίες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών».

Κατά τη γνώμη του, το νοσοκομείο υπολειτουργεί και στις συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ δύσκολο οι πολίτες να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Από την πλευρά της, η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου, που συνόδευε τον κ. Τατούλη μαζί με άλλους συμβούλους, θέλησε να αναφερθεί στο χώρο που έγινε η συνάντηση με τους εκπροσώπους των Σωματείων, σχολιάζοντας ότι προκαλεί εντύπωση.

Όπως εξήγησε, πληροφορήθηκε από τους εκπροσώπους των Σωματείων ότι ζήτησαν την αίθουσα που γίνονται οι συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες, αλλά η διοικήτρια, ενώ στην αρχή συμφώνησε, μετά είχε αντίθετη γνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα από τα Σωματεία.

Η κα Νικολάκου ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν αυτή τη θεσμική συμπεριφορά από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ δήλωσε ότι η ίδια αρνείται να το πιστέψει, εκτιμώντας πως αυτό έγινε επειδή επρόκειτο για συνάντηση στην οποία θα συμμετείχε ο Πέτρος Τατούλης.

Αυτό το περιστατικό, πρόσθεσε, έρχεται να προστεθεί σε ανάλογο που συνέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, όταν βρέθηκαν εκεί προκειμένου να συναντηθούν με το Σύλλογο Εργαζομένων. Ενώ ήταν προγραμματισμένη συνάντηση στην αίθουσα η οποία δίνεται για αυτούς τους σκοπούς, έπειτα από εντολή εκ Τριπόλεως έγινε γνωστό ότι δεν ήταν διαθέσιμη.

Η κυρία Νικολάκου ανέφερε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει, όμως, όπως είπε, «ό,τι και να έχουν στο μυαλό τους, το σημαντικό για τα μέλη της παράταξής της είναι η αποδοχή και η ανταπόδοση όλων των πολιτών και συλλόγων», κάτι που η ίδια βλέπει καθημερινά, αφού είναι σε θεσμικές συναντήσεις, προκειμένου να συμβάλλουν από την πλευρά τους και από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας, όπως και για την επόμενη μέρα «της θλιβερής παρένθεσης Νίκα».

Τέλος, δήλωσε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί «πώς οι έχοντες την εξουσία, όποια και αν είναι αυτή, μπορούν να απαγορεύσουν στην παράταξή της την είσοδο ή την επικοινωνία», χαρακτηρίζοντας αυτή τη συμπεριφορά μικροπρεπή πολιτικά, για να αναφέρει ότι μπορούν «και σε κυλικείο να κάνουν συναντήσεις αλλά και έξω».

Μιλώντας για την κατάσταση στο νοσοκομείο διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υποστήριξε δε ότι υπάρχει ηρωισμός σε γιατρούς, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό, από την άλλη, όμως, «αυτός ο ηρωισμός δεν μπορεί να αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις ευθύνες που υπάρχουν στο υπουργείο, στη διοίκηση και στην αρμόδια Υπηρεσία που πρέπει να φροντίζει για αυτά.
Π.Μπ.