Βράβευση Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης σε διεθνή διαγωνισμό

Βράβευση Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης σε διεθνή διαγωνισμό

Μια ακόμα βράβευση απέσπασε ο “Γεωργακοπούλειο” Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης σε διεθνή διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα βραβεία του φετινού διεθνούς διαγωνισμού “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες” και το σχολείο απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Project. Το θέμα της συμμετοχής του ήταν “Δύση και Ανατολή με το μανδύα του κατακτητή” και είχε να κάνει με τις κοινές ιστορικές περιόδους της περιοχής και της Κύπρου από τη Φραγκοκρατία στην Ενετοκρατία και μετέπειτα στην Τουρκοκρατία.

Σημείο αναφοράς σε αυτή την αναδρομή ήταν τα κάστρα της Μεθώνης και της Αμμοχώστου, με κοινή συνισταμένη τρία αδέλφια από τη Μεθώνη που ήταν ανάμεσα στους υπερασπιστές της Αμμοχώστου.

Στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 279 σχολικές μονάδες με 1.456 μαθητικές δημιουργίες.

Να σημειωθεί πως η βράβευση θα γίνει στη Λευκωσία στις 11 Μαΐου, ενώ την προηγούμενη ημέρα θα παρουσιαστεί και το διδακτικό σενάριο του 2020, με θέμα το διήγημα “Ένας περιηγητής αφηγείται”, στη Δημοσιογραφική Εστία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου στη Λευκωσία.

Ο περιηγητής της Μεσογείου, που ένωσε τα σχολεία της Μεθώνης και της Ορούντας στην Κύπρο με παιδαγωγικό αποτύπωμα και δημιουργικό τρόπο και κέρδισε Bronze Metals στα Cyprus Education Leaders Awards, θα ξαναταξιδέψει ως διδακτικό σενάριο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ