Ανθισμένη Κυριακή στο Αγρόκτημα Φοίφα

Ανθισμένη Κυριακή στο Αγρόκτημα Φοίφα

Η καθιερωμένη Ανοιχτή Κυριακή στο Αγρόκτημα Φοίφα ξεκινά και πάλι μέσα από μια πανσπερμία αρωμάτων και χρωμάτων! Τα ζουζούνια πάνε και έρχονται κουβαλώντας γύρη (μαζί και την ευθύνη της επικονίασης), ενώ τα πουλιά χαρίζουν όμορφες μελωδίες με το τραγούδι τους!

Φέτος στις Ανοιχτές Κυριακές η διασκέδαση και η γνώση πάνε χέρι χέρι. Όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που μπορούν να συμμετέχουν σε μοναδικά βιωματικά παιχνίδια, εξερευνήσεις και εργαστήρια για μια όμορφη και δημιουργική κυριακάτικη εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Μαζί και ο σπιτικός μπουφές του κτήματος θα ανοίγει κάθε Κυριακή για να προσφέρει ανάσες δροσιάς από τις δραστηριότητες «και για να μη ξεμένουμε ποτέ από δυνάμεις. Χυμοί και ροφήματα από τον κήπο μας, καφές και vegan κεράσματα και φρούτα είναι μόνο μερικά από αυτά.

Και μην ξεχνάτε ότι στο κτήμα μπορείτε να διοργανώσετε το δικό σας pic-nic ή ακόμα καλύτερα το πάρτυ των ονείρων σας!

Στη φύση του κτήματος μικροί και μεγάλοι ενισχύουμε τις δεξιότητες και τις γνώσεις μας πάνω στον οικολογικό τρόπο ζωής και την αναγεννητική καλλιέργεια μέσα από μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων με διαφορετικές δραστηριότητες σε κάθε Ανοιχτή Κυριακή!» όπως σημειώνεται.

Πρόγραμμα

Αυτή την Κυριακή 10 Απριλίου (11.00 – 17.00) το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους σπορόφυτα με παραδοσιακούς σπόρους από το αγρόκτημα! Θα έρθουν σε επαφή και θα αναγνωρίσουν τα διαφορετικά μοτίβα που υπάρχουν στη φύση, τα μοτίβα της ενέργειας, της αναπαραγωγής, και των ποικιλόμορφων ειδών ζωής που συναντάμε στη φύση του κτήματος

-Από φέτος με όσους ενήλικες το επιθυμούν θα ξεκινήσει κάθε Κυριακή μια νέα σειρά εργαστηρίων εισαγωγής στις θεματικές του «Πολιτισμού της Καλλιέργειας» ή, αλλιώς, εισαγωγής στην περμακουλτούρα. Πρόκειται για έναν ολιστικό, οικοκεντρικό τρόπο αναγεννητικής καλλιέργειας και διαβίωσης με στόχο τη βιώσιμη διαχείριση της γης, της ενέργειας, της παραγωγής τροφής, και της δημιουργίας κοινότητας. Κάθε Κυριακή τα μαθήματα θα εμβαθύνουν όλο και περισσότερο στις καλές πρακτικές, τις τεχνικές και τα εργαλεία εφαρμογής της περμακουλτούρας από την αυλή μέχρι το χωράφι.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2721022505.

Για τα μαθήματα ενηλίκων θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν θέση ενημερώνοντας τηλεφωνικά ή αποστέλλοντας email με τα στοιχεία τους στο farmafifa@gmail.com.