Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Δράσεις για την Παγκόσμια  Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Στην Καλαμάτα όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Κέντρο Ημέρας Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α. και το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Το πρωί του Σαββάτου, στον πεζόδρομο της Αριστομένους έναντι του ιστορικού Δημαρχείου, λειτούργησε σημείο ενημέρωσης για τους πολίτες και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατοβόλτα από το Ιστορικό Κέντρο έως το λιμάνι και -ακολούθως- μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επισκεπτόμενος το σημείο ενημέρωσης, ανέφερε ότι ο Δήμος οφείλει και είναι δίπλα στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τις οικογένειές τους, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να προσφέρονται ίσες ευκαιρίες και επιλογές για όλους.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους Συλλόγους, ενώ υπενθύμισε ότι σε εξέλιξη είναι και το τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα μέσω των Special Olympics.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό, τα δικά τους μηνύματα αγάπης, σεβασμού, ελπίδας και ευαισθητοποίησης έστειλαν για ακόμα μια χρονιά οι μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Καλαμάτας.