Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη από την Κ.Ε. «Φάρις»

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη από την Κ.Ε. «Φάρις»

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη διοργανώνει η Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας την προσεχή Πέμπτη, 7 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Πενήντα ένα χρόνια μετά το θάνατό του, το έργο-ποιητικό και δοκιμιακό-του Γιώργου Σεφέρη παραμένει φωτεινός φάρος για τη συλλογική μας ευαισθησία και αυτοσυνειδησία. Οι δύο κορυφαίοι ποιητές και μελετητές του έργου του θα αναδείξουν  την αξία του στο εκάστοτε σήμερα, αλλά θα κομίσουν και νέα στοιχεία για την έκδοση του Σεφερικού έργου.

Ο ποιητής, κριτικός και ομότιμος καθηγητής της Λογοτεχνίας και της Θεωρίας της Κριτικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάσος Βαγενάς, του οποίου η διδακτορική διατριβή στο έργο του Σεφέρη με τίτλο «Ο ποιητής και ο χορευτής» αποτέλεσε σταθμό για τις σεφερικές σπουδές, και ο ποιητής, κριτικός και βιβλιογράφος, εκδότης του έργου του Γ. Σεφέρη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, θα τοποθετηθούν και μετά τις εισηγήσεις θα συζητήσουν με το κοινό.

Θα συντονίσει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος ποιητής – δοκιμιογράφος, ενώ θα συμμετέχουν ακόμη οι: Τσόρτας Σταύρος (φωνή) και Χόχωλης Γιώργος (κιθάρα).