Ημέρες και ώρες λειτουργίας εκθέσεων στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας

Ημέρες και ώρες λειτουργίας εκθέσεων  στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και του Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου, του ν.π., του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας  παρουσιάζει στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας δύο εκθέσεις.

Το ισόγειο του μουσείου φιλοξενεί την έκθεση «Οι σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης». Το ψηφιακό εκθεσιακό υλικό και την άδεια χρήσης του παραχώρησε στο Δήμο Τριφυλίας το Ιστορικό Εθνικό Μουσείο. Στον πρώτο όροφο εκτίθενται Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, στα οποία αποτυπώνονται πράξεις και γεγονότα της Τριφυλίας της περιόδου1837  – 1946 καθώς και γκραβούρες, χάρτες και φωτογραφίες εποχής από ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή τις ημέρες του Πάσχα με ωράριο λειτουργίας: 22/4 Μ. Παρασκευή 11.00 – 13.00, 23/4 Μ. Σάββατο, 24/4 Κυριακή Πάσχα &  25/4 Δευτέρα το Μουσείο θα είναι κλειστό, Τρίτη 26/4 έως 30/4 18.00 – 20.00, την 1η & 2/5 το Μουσείο θα είναι κλειστό.

Η έκθεση θα συνεχίσει τη λειτουργία της μέχρι 15/5, με ραντεβού ξενάγησης για την επίσκεψη σχολείων ή άλλων ομαδικών ξεναγήσεων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.