Ημερίδα αύριο στην Καλαμάτα για «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο»

Ημερίδα αύριο στην Καλαμάτα  για «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο»

«Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο» είναι το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει αύριο Σάββατο, 2 Απριλίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Εθνικό και  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το saferInternet4kids.gr και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.

Κατά την εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-Πέτρος Ρούσσος, αν. καθηγητής στο Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ, με θέμα «Ψηφιακή εποχή: Προκλήσεις για τους κοινωνικούς επιστήμονες»

-Γεώργιος Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με θέμα «Ο ρόλος των ειδικών στη μετά σύμπαν διαδικτυακή εποχή»

-Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, εκπαιδευτικός, με θέμα «Ένα πρόγραμμα πρόληψης του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα από τα μάτια μιας εκπαιδευτικού».

Να σημειωθεί πως η ημερίδα διεξάγεται με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του δωρεάν επιμορφωτικού προγράμματος που υλοποίησε το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ με θέμα «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο: Δυσλειτουργικές συμπεριφορές στο Διαδίκτυο – Τρόποι παρέμβασης και πρόληψης».

Μετά δε το πέρας των ομιλιών θα δοθούν και τα πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης στα άτομα που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα.