Καλαμάτα: Συμπλοκή μαθητών με Ρομά στην κεντρική πλατεία

Καλαμάτα: Συμπλοκή μαθητών με Ρομά στην κεντρική πλατεία

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 9.30, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όταν σημειώθηκε συμπλοκή Ρομά και μαθητών από την Αθήνα, οι οποίοι βρίσκονταν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Μάλιστα, χρειάσθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας, ενώ άτομα και από τις δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπλοκή των δύο ομάδων ξεκίνησε όταν κάποιοι Ρομά επιτέθηκαν φραστικά σε μία από τις μαθήτριες. Τότε πιάστηκαν στα χέρια και κλήθηκε η Αστυνομία. Ακολούθησαν προσαγωγές Ρομά και μαθητών στο Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δε θέλησε να καταθέσει μήνυση και έτσι το επεισόδιο έληξε.

Λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ οι μαθητές που είχαν οδηγηθεί στο τμήμα επέστρεψαν στην κεντρική πλατεία και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που τους περίμενε με τους υπόλοιπους μαθητές.

Πάντως, πολύ συχνά υπάρχουν καταγγελίες από καταστηματάρχες της περιοχής ότι ομάδες νεαρών δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή της Σιδηροδρομικού Σταθμού και στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.