Κύπελλο Μεσσηνίας: Πανθουριακός – ΑΕ Μάνης σήμερα στο Στάδιο στο μεγάλο τελικό

Κύπελλο Μεσσηνίας: Πανθουριακός – ΑΕ Μάνης σήμερα στο Στάδιο στο μεγάλο τελικό

Ώρα στέψης…

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας, μεταξύ του Πανθουριακού και της ΑΕ Μάνης, διεξάγεται σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας. Πρόκειται για τη γιορτή του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και οι πολυάριθμοι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο  θέλουν ν’ απολαύσουν ωραίο θέαμα. Τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Ο Πανθουριακός, που πρόσφατα αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α΄ Τοπική, θέλει να κάνει το νταμπλ. Ο δε προπονητής Τάκης Σακελλαρόπουλος, στα πλάνα που ετοιμάζει δεν  μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του έμπειρου μεσοεπιθετικού Άγγελου Σαραντόπουλου (ταλαιπωρείται από τραυματισμό).

Η ΑΕ Μάνης που κατέλαβε την 3η θέση στα «play – offs” παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο,  θέλει στην παρθενική της συμμετοχή σε τελικό να σηκώσει την «κούπα». Ο προπονητής της Παναγιώτης Δρούγας προβληματίζεται για τη συμμετοχή ορισμένων ποδοσφαιριστών (λόγω τραυματισμών).

Διαιτητής έχει οριστεί ο Ηλίας Ρέκκας, βοηθοί θα είναι οι Νίκος Γκούμας, Ηλίας Τσουλάκος, ενώ τέταρτος διαιτητής ο Απόστολος Καυκάς.

___________________________ 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ 2 ΦΙΝΑΛΙΣΤ
Η ΕΠΣ Μεσσηνίας όπως είχε κάνει και πριν τον τελευταίο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας τη σεζόν 2019 – 2020 (την αγωνιστική περίοδο 2020- 21, δεν διεξήχθη τελικός λόγω της πανδημίας), έτσι και τώρα διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης στον Κορδία, όπου μίλησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των 2 φιναλίστ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Παναγιώτης Νινιός, αφού καλωσόρισε τους προπονητές και τους αρχηγούς του Πανθουριακού και της ΑΕ Μάνης στη συνέντευξη ανέφερε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ο οποίος αποτελεί τη γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια στον Πανθουριακό και την ΑΕ Μάνης για την επιτυχία τους και τη συμμετοχή τους στον τελικό. Ο φετινός τελικός έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλαστική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τον κόσμο που συνδράμει σ’ αυτό το σκοπό.

Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο να παρακολουθήσει το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Παναγιώτης Δρούγας (προπονητής ΑΕ Μάνης):
«Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για την κίνηση, ώστε τα έσοδα του τελικού να δοθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλαστική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ». Επίσης συγχαρητήρια στον Πανθουριακό και τον κόουτς Τάκη Σακελλαρόπουλο, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος  της Α΄ Τοπικής κατηγορίας και τους εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Ομάδες όπως ο Πανθουριακός, ο ΑΟ Κυπαρισσίας και ο ΑΟ Διαβολιτσίου, έχουν τη διοικητική στήριξη και τις προϋποθέσεις για ν’ ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Γ΄ Εθνικής.

Όσον αφορά τώρα στον τελικό Κυπέλλου με τον Πανθουριακό, εύχομαι να διεξαχθεί ένα όμορφο παιχνίδι. Έχουμε συναντηθεί τέσσερις φορές την εφετινή σεζόν με την ομάδα  της Θουρίας και γνωριζόμαστε καλά. Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο. Η ΑΕ Μάνης δυσκόλεψε τον ΑΟ Κυπαρισσίας και τον Πανθουριακό, δύο πολύ καλές ομάδες που διεκδίκησαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική των «Play – offs” το πρωτάθλημα. Η ομάδα μας έχει χτιστεί με ταπεινότητα, έχει καλά αποδυτήρια και υπάρχει πολύ καλό υλικό. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στον τελικό τα πάντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Θεωρώ ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι δικοί μου ποδοσφαιριστές στην αρχή της σεζόν έδωσαν όρκο για την κατάκτηση ενός τίτλου όπου θα τον αφιερώσουμε στον Κώστα Αργυρόπουλου που μας λείπει πολύ».

Τάκης Σακελλαρόπουλος (προπονητής Πανθουριακού)
«Κατ’ αρχάς θα αναφερθώ στην ομάδα της ΑΕ Μάνης, που τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετική παρουσία. Επίσης θα σταθώ στον ιερό σκοπό του τελικού, καθώς τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ». Διανύουμε δύσκολες περιόδους και αυτές είναι σημαντικές κινήσεις.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, εμείς προερχόμαστε από έναν αγώνα με τον ΑΟ Κυπαρισσίας και με το αποτέλεσμα που πήραμε αναδειχθήκαμε πρωταθλητές στην Α΄ Τοπική και θα συμμετάσχουμε πλέον στα μπαράζ. Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία. Αντιμετωπίζουμε την ΑΕ Μάνης, μια δυνατή ομάδα από την οποία χάσαμε δύο φορές την εφετινή σεζόν. Πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ συγκεντρωμένοι στο ματς.

Σίγουρα έχουμε μια σημαντική απουσία τον Άγγελο Σαραντόπουλο λόγω τραυματισμού, αλλά έχουμε πληθώρα επιλογών. Στον τελικό θα τεθούν αντιμέτωπες δύο φύσει επιθετικές ομάδες και θεωρώ ότι ο αγώνας θα προσφέρει καλό θέαμα».

Γιάννης Χελάς (αρχηγός ΑΕ Μάνης)
«Συγχαρητήρια στον Πανθουριακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής. Εμείς στην αρχή της σεζόν είχαμε μια αναπάντεχη απώλεια, φίλου και μέλους του προπονητικού τιμ, Κώστα Αργυρόπουλου. Η απώλεια αυτή συγκλόνισε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την οικογένεια της ΑΕ Μάνης. Μετά από αυτό, πολλοί ποδοσφαιριστές δεν είχαμε διάθεση για προπόνηση και αγώνες. Υπήρξε μία συζήτηση στα αποδυτήρια μεταξύ μας, ενώ μας βοήθησαν η διοίκηση και ο προπονητής μας να ξαναβρούμε τη διάθεση για ποδόσφαιρο. Αποφασίσαμε δε ν’ αφιερώσουμε όλη την χρονιά στον Κώστα Αργυρόπουλο.

Στο Κύπελλο Μεσσηνίας εμείς αποκλείσαμε ομάδες με ιστορία και δυναμική. Αποκλείσαμε τον ΑΟ Μεθώνης, εκτός έδρας, την Εράνη Φιλιατρών στην έδρα μας, τον ΑΟ Κυπαρισσίας σε διπλούς αγώνες και τον Πάμισο Μεσσήνης σε διπλά ματς.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Για εμένα ο τελικός θα είναι το τελευταίο ματς ως ενεργός ποδοσφαιριστής. Μετά από πολλή σκέψη πήρα αυτή την απόφαση. Καλώ τους φιλάθλους της Μάνης να δώσουν βροντερό «παρών». Παράλληλα και όλο τον κόσμο προκειμένου να υποστηρίξει το Σύλλογο «ΦΛΟΓΑ».

Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει».

Σταύρος Τσουλάκος (αρχηγός Πανθουριακού)
«Θα ξεκινήσω με κάλεσμα προς τον φίλαθλο κόσμο της Μεσσηνίας προκειμένου να στηρίξει το Σύλλογο «ΦΛΟΓΑ». Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕ Μάνης είναι άξια συγχαρητηρίων για την πορεία που έχει κάνει τόσο στα “play – offs” όσο και στο Κύπελλο Μεσσηνίας. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, όπου θα διεξαχθεί σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο. Εμείς κατακτήσαμε πρόσφατα το πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής και θέλουμε να πανηγυρίσουμε και το Κύπελλο κάνοντας έτσι το «νταμπλ».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, το μέλος της επιτροπής Άρης Σακκάς και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕ Μάνης Ηλίας Λουκαρέας.

___________________ 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 2 ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ…
Ο Πανθουριακός που είναι τυπικά γηπεδούχος στο σημερινό τελικό, είχε ξαναπαίξει σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας τη σεζόν 2015 – 16, όταν αντιμετώπισε τον Τσικλητήρα Πύλου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Όσο για την ΑΕ Μάνης, θα κάνει την παρθενική της παρουσία σε τελικό Κυπέλλου.

Ας δούμε την πορεία των δύο φιναλίστ μέχρι το μεγάλο ραντεβού του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας.

Ο Πανθουριακός για να φτάσει στο μεγάλο τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:

Β ΄φάση

Απόλλων Πεταλιδίου (5-0 εκτός έδρας)

Γ΄ φάση

Θύελλα Χαρακοπιού (1-0 εκτός έδρας)

Δ΄ φάση

Απόλλων Καλαμάτας (1-0, 1-0)

Ε΄φάση (ημιτελική)

Ολυμπιακός Ανάληψης (1-0, 1-1).

Η ΑΕ Μάνης για να φτάσει στο μεγάλο τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:

Β΄ φάση

ΑΟ Μεθώνης (2-1 εκτός έδρας)

Γ΄ φάση

Εράνη Φιλιατρών (4-1)

Δ΄ φάση

ΑΟ Κυπαρισσίας (2-3, 2-1 εντός έδρας)

Ε΄φάση (Ημιτελική)

Πάμισος Μεσσήνης  (1-1, 2-1 εντός έδρας)

___________________ 

OI ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΩΣ ΤΟ  2021
Οι τελικοί του Κυπέλλου Μεσσηνίας από το 1985 έως το 2021 είναι οι εξής:

1984-85: Πάμισος Μεσσήνης – Μεσσηνιακός 1-0 (διεκόπη)

1985-86:         Μεσσηνιακός – Ομόνοια   6-1

1986-87:         Μεσσηνιακός – Απόλλων Καλαμάτας         2-0

1987-88:         Πάμισος Μεσ. – ΑΟ Κυπαρισσίας (πεν.)   2-0

1988-89:         ΑΟ Μεσσήνης – Δόξα Καλαμάτας     1-0

1989-90:         Μιλτιάδης Πύργου Τρ. – Εράνη Φιλιατρών        2-1

1990-91: Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Μεσσήνης    1-0

1991-92: Απόλλων Καλαμάτας  – Εράνη Φιλιατρών 2-1

1992-93:         ΑΟ Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών     2-1

1993-94:         ΑΕ Μεσσήνης Πάμισος – Πανιώνιος        (παρ.) 3-1

1994-95:         Εράνη Φιλιατρών – Ομόνοια      3-0

1995-96:         Πάμισος Μεσσήνης – Τέλος Άγρας Γαργαλ.      5-0

1996-97:         Τέλος  Άγρας Γαργ. – Απόλλων Καλ. (πεν.) 7-6

1997-98:         Τέλος Άγρας Γαργ. – ΑΟ Μεθώνης 1-0

1998-99:         Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Μεθώνης        2-0

1999-2000: Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Σπερχογείας         4-2

2000-2001: Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός 3-2

2001-02:         Εράνη Φιλιατρών – Πάμισος Μεσσήνης     2-0

2002-03:         Εράνη Φιλιατρών – Πάμισος Μεσ.     (πεν.) 3-2

2003-04:         Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Σπερχογείας        1-0

2004-05:         Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.-Απόλλων Πετ. (πεν.) 5-4

2005-06:         Αστέρας Αρφ. – Παπαφλέσσας Χώρας      6-0

2006-07:         Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.– Πάμισος Μεσ. 4-0

2007-08:         Απόλλων Πεταλ. – Τέλος Άγρας Γαργ.     1-0

2008-09:         Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός      1-0

2009-10:         Εράνη Φιλιατρών – Τσικλητήρας Πύλου    4-1

2010-11:   Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Σπερχογείας    2-0

2011-12:   Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Κυπαρισσίας         (πεν.) 5-4

2012-13: Μεσσηνιακός – Απόλλων Καλαμάτας         2-0

2013-14: ΑΟ Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών (πεν.) 6-4

2014-15:  Απόλλων Καλ.-Τσικλητήρας Π.        0-0 (πεν. 2-4)

2015-16: Τσικλητήρας Πύλου – Πανθουριακός        1-0

2016-17: Αναγέννηση Παραλίας-ΠΣ «Η Καλαμάτα»        (παρ.) 0-1

2017-18: Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πάμισος Μεσσήνης (παρ.) 2-1

2018 -19: Π.Σ. Η Καλαμάτα – Απόλλων Καλαμάτας 5-1

1919 – 20: ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Μεθώνης 2-1

2020 – 21: Τελικός δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας