Μήνυση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για τις ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Μήνυση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας  για τις ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Νίκος Αλεξανδρόπουλος, για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας το Νοέμβριο του 2021.

Οι ζημιές είχαν προκληθεί λόγω της κακοκαιρίας εκείνων των ημερών στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε υποχώρηση του λιμενοβραχίονα.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, με την οποία εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα, για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους για την κατάρρευση τμήματος στο ακρομόλιο του προσήνεμου μόλου του λιμανιού.

Μάλιστα, το Δεκέμβριο είχε γίνει αυτοψία στο λιμάνι κι όπως είχε αναφέρει ο κ. Αλεξανδρόπουλος, διαπίστωσε μεγάλης έκτασης ζημιές εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων (θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρή θαλασσοταραχή) που επικράτησαν στην περιοχή από το βράδυ της 29ης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Νοεμβρίου 2021, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος στο ακρομόλιο του προσήνεμου μόλου.
Β.Β.