Ολοκληρώνεται το έργο διάβασης στον ΟΑΕΔ Ασπροχώματος

Ολοκληρώνεται το έργο  διάβασης στον ΟΑΕΔ Ασπροχώματος

Ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει την Καλαμάτα και τους πολίτες της είναι η βελτίωση της ασφάλειας στη διάβαση του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Ασπροχώματος. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη περιοχή απασχολεί επί χρόνια τους χρήστες της, αφού έχει συμβεί και φονικό τροχαίο, αλλά μέχρι πρότινος οι όποιες υποσχέσεις για παρεμβάσεις έβρισκαν μπροστά τους τον τοίχο της… αδιαφορίας ή της γραφειοκρατίας. Πρόσφατη είναι, άλλωστε, η διαμαρτυρία σπουδαστών και σπουδαστριών για τη μη υλοποίηση του έργου. Τα τελευταία νέα, όμως, έρχονται να αναθεωρήσουν τα όποια δεδομένα είχαμε.

Αυτοψία στο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που υλοποιείται στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, στη διάβαση του ΟΑΕΔ, έκανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί της περασμένη Παρασκευής, σύμφωνα με δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πρόοδο των εργασιών και εξέφρασε ικανοποίηση μετά τη δήλωση ότι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι από σήμερα θα ξεκινήσει στη Μεσσηνία το έργο διαγράμμισης σε συνολικά 250 χιλιόμετρα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, παράλληλα με την τοποθέτηση και οριζόντιας σήμανσης με πινακίδες ΚΟΚ.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν τοποθετηθεί από την Περιφέρεια σε πέντε οδικούς κόμβους της Μεσσηνίας ισάριθμες φωτεινές πληροφοριακές πινακίδες και ειδικότερα στους κόμβους Ναυαρίνου και Λακωνικής, Ασπροχώματος, Μεσσήνης, Ριζόμυλου και Καλού Νερού.

Α.Π.