Σε θέσεις διασποράς για την αντιπυρική περίοδο 2022 τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας

Σε θέσεις διασποράς για  την αντιπυρική περίοδο 2022 τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας

Σε διασπορά τέθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας.

Τα οχήματα, που θα αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς πριν λάβει διαστάσεις, παρέλαβαν πρόεδροι Κοινοτήτων και αναχώρησαν από τα συνεργεία του Δήμου.

Πριν από την αναχώρησή τους, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Πολιτικής Προστασίας, στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση των συμβάντων και στην αποκατάσταση.

Όπως τονίστηκε, λόγω και των καιρικών συνθηκών που ευνόησαν την εκδήλωση πυρκαγιών νωρίτερα από άλλες χρονιές, ευρισκόμενος ο Δήμος σε ετοιμότητα επιχειρησιακά παρέδωσε τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα σε προέδρους Κοινοτήτων, προκειμένου να βρίσκονται σε θέσεις διασποράς για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το δήμαρχο στις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές, ενώ τονίστηκε ότι πάντα σε περιπτώσεις πυρκαγιάς τον πρώτο λόγο επιχειρησιακά έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ακολούθως δηλώσεις έγιναν από το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, πύραρχο Ανδρέα Καπουράλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ζαφειρόπουλο.

Ευχή όλων να έχουμε ως περιοχή μια καλή και χωρίς συμβάντα αντιπυρική περίοδο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται κατά το επόμενο διάστημα η πρόσληψη πυροφυλάκων από το Δήμο.