Σφαγεία Καλαμάτας: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι ποσότητες

Σφαγεία Καλαμάτας: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι ποσότητες

Προσοχή στις σφραγίδες λένε οι αρμόδιοι

Στα σφαγεία της Καλαμάτας βρέθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, όπου ενημερώθηκε για τους ελέγχους που γίνονται, καθώς και την κίνηση που επικρατεί.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, Μαρία Κωταντούλα, ανέφερε ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υποστηρίζει την εύρυθμη λειτουργία των σφαγείων και ειδικά αυτή την περίοδο για τα αμνοερίφια, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει στην αγορά.

Πρόσθεσε δε ότι η διαδικασία προχωρά ομαλά, με τα σφάγια, καθώς και τα παραπροϊόντα τους, να εξετάζονται σχολαστικά. Έτσι κάλεσε τον κόσμο να αγοράζει άφοβα τα τοπικά σφάγια.

Με τη σειρά του, ο κ. Καπέλιος ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις των σφαγείων πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να υπάρχει υγιεινό και ασφαλές προϊόν, ενώ ανέφερε ότι αυτή την περίοδο οι έλεγχοι είναι πιο εντατικοί και η διαδικασία διεξάγεται ομαλά.

Κλείνοντας θέλησε να ενημερώσει κι αυτός τους Μεσσηνίους ότι τα κρέατα που προμηθεύονται μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι ασφαλή.

Τέλος, ο κτηνίατρος των σφαγείων, Δημήτρης Σαρδέλης, ανέφερε ότι τα ζώα που φθάνουν εκεί είναι στα περσινά επίπεδα (αναμένεται να φθάσουν τις 5.000), ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχει έλεγχος πριν και μετά τη σφαγή στο κάθε ζώο.

Συνέστησε, μάλιστα, στους καταναλωτές να κοιτάζουν την ετικέτα που υπάρχει πάνω στο κάθε σφάγιο, στην οποία φαίνεται η προέλευση του κάθε αμνοεριφίου, με το ΕΛ να δείχνει ότι αυτό είναι ελληνικό. Το δε 17 είναι ο αριθμός του Νομού Μεσσηνίας, με τον ίδιο να θεωρεί ότι πρέπει να προτιμάται.
Π.Μπ.