Σκαρφαλωμένη στα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης στη Μεσσηνία, με το μέλλον άγνωστο

Σκαρφαλωμένη στα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης  στη Μεσσηνία, με το μέλλον άγνωστο

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή την περίοδο που διανύουμε, αν είστε οδηγός και περνάτε έξω από ένα βενζινάδικο, να μην αναζήτησε το βλέμμα σας την πινακίδα τιμών για να διαπιστώσετε πώς κινείται το «χρηματιστήριο των καυσίμων», που επηρεάζει άμεσα την τσέπη μας.

Άλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, οι μισοί Έλληνες αρέσκονται στο να ψάχνουν τα πρατήρια για να βρουν την καλύτερη τιμή καυσίμου.

Οι τιμές και στη Μεσσηνία εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, με ελάχιστες περιπτώσεις της αμόλυβδης να έχει πέσει λίγο κάτω από τα 2 ευρώ.

Όπως σημείωσε και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Μεσσηνίας «Ο Αριστόδημος», Γεώργιος Καπερώνης, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει σταθερότητα στις τιμές.

Πάνω από 2 ευρώ ο μέσος όρος
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα για τις τιμές των καυσίμων το υπουργείο Ανάπτυξης, ο μέσος όρος στις τιμές στη Μεσσηνία είναι για την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων τα 2,060 ευρώ το λίτρο, για την αμόλυβδη των 100 οκτ. τα 2,238 ευρώ, για το πετρέλαιο κίνησης τα 1,820 ευρώ και για το υγραέριο κίνησης τα 1,160 ευρώ το λίτρο. Το δε πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,600 ευρώ το λίτρο.

Μέσα στην εβδομάδα αυτή, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιδότηση των καυσίμων. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει η πίστωση των χρημάτων που θα δικαιούνται οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

«Δεν υπάρχει σταθερότητα»
Όπως σημείωσε ο κ. Καπερώνης, δεν υπάρχει σταθερότητα στις τιμές των καυσίμων και έτσι παρατηρούμε να καταγράφεται για μια-δυο μέρες μια πτώση και μετά πάλι άνοδος. «Βέβαια, ευτυχώς δεν ξεπεράσαμε τα 130-140 δολάρια το βαρέλι, όμως οι τιμές διατηρούνται λίγο πάνω από τα 2 ευρώ στην αμόλυβδη. Λόγω των εορτών του Πάσχα η ψυχολογία του κόσμου θα ανέβει λίγο. Όλη αυτή η εορταστική διαδικασία μάς κάνει να ξεχνάμε λίγο τα σοβαρά προβλήματα. Νομίζω, όμως, ότι η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη, διότι οι τιμές αυτές δημιουργούν δύσκολη κατάσταση και για την παραγωγή», τόνισε ο κ. Καπερώνης.

Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στη συνέχεια κι αν θα υπάρξουν κι άλλες αυξήσεις.

«Δεν εξαρτάται μόνο από τον πόλεμο όλο αυτό. Το εμπόριο βρίσκεται σε μια αναταραχή. Το κύμα αυξήσεων είναι πολύ μεγάλο σε όλα τα είδη. Δεν είναι μόνο τα καύσιμα, μάλλον το τελευταίο είναι τα καύσιμα. Οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι το μεγαλύτερο βάρος στο πορτοφόλι των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ευχήθηκε Καλό Πάσχα σε όλους και τόνισε πως δεν είναι μόνο η τιμή που πρέπει να κοιτάμε, αλλά να δίνουμε σημασία στην εξυπηρέτησή μας, στην ποιότητα και στη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με το πρατήριο υγρών καυσίμων που συνεργαζόμαστε.

Της Βίκυς Βετουλάκη