Συνάντηση για το κτίσμα – σχολείο στην Πολιανή

Συνάντηση για το κτίσμα – σχολείο στην Πολιανή

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, την περασμένη Παρασκευή με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη του κτίσματος στην Πολιανή, το οποίο φέρεται ότι ανήγειρε ως σχολείο στη γενέτειρά του ο ήρωας της Επανάστασης του 1821 Παπαφλέσσας και το οποίο βρίσκεται σήμερα στην ευθύνη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορούσε να συνδράμει στον πιο πάνω σκοπό, υπό τις εξής δύο προϋποθέσεις: να είναι απολύτως ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω κτηρίου, δηλαδή να ανήκει ως περιουσιακό στοιχείο στο Δήμο Καλαμάτας, προφανώς με ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου), και να υπάρξει μελέτη της ανακατασκευής εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων.

“Εφόσον καλύπτονται απολύτως οι πιο πάνω προϋποθέσεις, η Περιφέρεια θα μπορούσε να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, την υπόσχεση ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ανακατασκευή του σχολείου του Παπαφλέσσα στην Πολιανή έδωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στη συνάντηση που είχε με επιτροπή που προσπαθεί για την υλοποίηση του έργου. Το σχολείο θα ανακατασκευαστεί σε οικόπεδο του Δήμου Καλαμάτας στην Πολιανή.