Συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία στη Μάνη

Συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία στη Μάνη

Με τους μάρτυρες υπεράσπισης συνεχίστηκε την Παρασκεύη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης γυναικοκτονίας το Νοέμβριο του 2020 στον Πύργο Δυρού.

Πρώτος κατέθεσε παιδικός φίλος του κατηγορουμένου, ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας που είχε κάνει ο δράστης εξαιτίας ερωτικών απογοητεύσεων και από τότε είχε αντιληφθεί ότι δεν είναι καλά. Μιλώντας για την οικογένεια, τη χαρακτήρισε ήσυχη, ενώ φαινόταν φυσιολογική στην τοπική κοινωνία.

Ο αδερφός του κατηγορουμένου δήλωσε στο δικαστήριο ότι γνώριζε ότι ο δράστης είχε πρόβλημα, κάτι που διαγνώστηκε κατά την περίοδο που ήταν στο στρατό. Αυτός ήταν και ο λόγος που νοσηλεύτηκε στο ΓΝΑ και από τότε του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Πρόσθεσε δε ότι η μητέρα τους δεν ήθελε να μάθει το χωριό ότι ο αδερφός του έχει κάποιο πρόβλημα και επειδή δεν ήταν συνεργάσιμος στο να παίρνει τα χάπια του, του τα έριχνε στο φαγητό, κάτι που στη συνέχεια έκανε και η σύζυγός του και τελικά θύμα του.

Ο ίδιος, γνωρίζοντας το πρόβλημα, τους πήγε σε ψυχίατρο της Σπάρτης, που αποφάνθηκε ότι η μόνη λύση ήταν να χωρίσει το ζευγάρι. Συνεχίζοντας σημείωσε ότι ο δράστης ζήλευε πολύ το θύμα, ενώ μεταξύ τους μιλούσαν πολύ άσχημα, κάτι που όλο το χωριό ήξερε, ενώ έπειτα από κάθε τσακωμό έλεγαν ότι θα πάρουν διαζύγιο, κάτι που όμως δεν ήθελαν, αφού υπήρχε αγάπη ανάμεσα τους.

Η θεία του κατηγορουμένου με τη σειρά της κατέθεσε ότι ήταν αρνητικός στο να λαμβάνει τη φαρμακευτική του αγωγή και έτσι την έβαζαν στο φαγητό, ενώ αν δεν τη λάμβανε, γινόταν επιθετικός.

Όσο για τη σχέση του ζευγαριού, την χαρακτήρισε καλή και, όπως είπε, υπήρχε αγάπη.

Τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο θείος του κατηγορουμένου, ο οποίος κατέθεσε ότι από την περίοδο που είχε πάει στο στρατό είχε εμφανίσει κάποια προβλήματα στη συμπεριφορά του. Από τότε και μετά τα προβλήματα παρέμειναν και έτσι συνέχισε να λαμβάνει θεραπευτική αγωγή.

Σχετικά με το ζευγάρι, ανέφερε ότι δεν είχε ακούσει για εντάσεις ανάμεσά τους, ενώ για τον ανιψιό του είπε ότι υπήρχαν στιγμές που τον φόβιζε η συμπεριφορά του.

Αφού ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους οι παραπάνω μάρτυρες υπεράσπισης, αποφασίστηκε η εκδίκαση να συνεχιστεί στις 6 Μαΐου, οπότε αναμένεται και η απολογία του κατηγορουμένου και η ολοκλήρωση της δίκης.
Π.Μπ.