ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Μεσσηνίας: Να ολοκληρωθεί η «Ολυμπία Οδός»

ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Μεσσηνίας: Να ολοκληρωθεί η «Ολυμπία Οδός»

Θα περίμενε κανείς η παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του έργου Πάτρα – Πύργος να έδινε απαντήσεις και για το υπόλοιπο τμήμα της Ολυμπίας Οδού από τον Πύργο έως την Τσακώνα.

Όμως, η μηδενική αναφορά επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά πόσο πρόχειρα, ασυντόνιστα, χωρίς πρόγραμμα και μόνο επικοινωνιακά διαχειρίζεται τα δημόσια έργα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Άλλη μια απογοήτευση και ηττοπάθεια σε όλους αυτούς που πίστεψαν στην κυβέρνηση των αρίστων και της ανάπτυξης!

Ομόφωνα όλες οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής έχουν ζητήσει την ολοκλήρωση του έργου από τον Πύργο έως την Τσακώνα αναγνωρίζοντας την ιδιομορφία του ευαίσθητου προστατευόμενου χώρου, της περιοχής του Καϊάφα.

Με προηγούμενες ανακοινώσεις μας έχουμε επισημάνει τα σημαντικά βήματα που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το εναπομείναν τμήμα, που ακόμα και κυβερνητικά στελέχη της Ν.Δ. καθυστερημένα αναγνώρισαν.

Απομένει στην κοινωνία και στους φορείς της Μεσσηνίας, της Ηλείας και της Λακωνίας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Στηρίζουμε και απαιτούμε άμεσα την ολοκλήρωση, σύμφωνα με τις μελέτες, του τμήματος από την Τσακώνα έως την προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα και για το υπόλοιπο έως τον Πύργο την σοβαρή αναβάθμισή του.

Η ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα, που επιτυγχάνεται με την προβλεπόμενη σύνδεση της «Ολυμπίας Οδού» με το «Μορέα», είναι αδιαπραγμάτευτη. Κάθε άλλος εγκάρσιος οδικός άξονας πρέπει να συζητηθεί με τους φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Μεσσηνίας