Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα σκουπίδια: «Βλέπουν» πρόβλημα στη Λακωνία και πρόοδο στη Μεσσηνία!

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα σκουπίδια: «Βλέπουν» πρόβλημα στη Λακωνία και πρόοδο στη Μεσσηνία!

Το έντονο πρόβλημα των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Σπάρτη αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τις προηγούμενες ημέρες στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα και του προέδρου του ΦοΔΣΑ, επισημάνθηκε πως η Λακωνία με βάση το σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί μία από τις τρεις διαχειριστικές ενότητες, η οποία θα εξυπηρετείται από τη μονάδα στη Σκάλα, η καθυστέρηση στις εργασίες για την οποία έχει δημιουργήσει το σημερινό πρόβλημα.

Αιτίες της καθυστέρησης αποτελούν αρχικά το θέμα με τις οδούς πρόσβασης προς τη χωροθετημένη για τη μονάδα της Σκάλας έκταση, το οποίο -όπως τονίστηκε- προέκυψε από το Δήμο Ευρώτα, ενώ περαιτέρω καθυστέρηση προκλήθηκε και από τον αποκλεισμό των οδών προς το εργοτάξιο, στο οποίο πάντως τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

“Αναζητούμε τρόπο να βοηθήσουμε τη Σπάρτη, να δώσουμε μια προσωρινή λύση μέχρι τη λειτουργία της μονάδας στη Σκάλα, η οποία προορίζεται να καλύπτει το σύνολο των Δήμων της Λακωνίας. Όσο καθυστερεί η Σκάλα, δυστυχώς τόσο θα εντείνεται το πρόβλημα στους Δήμους της Λακωνίας” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι φαίνεται πως αρκετοί Δήμοι προκύπτει να έχουν δυσκολίες με τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η διαχείριση στην Παλαιόχουνη των απορριμμάτων από την Αργολίδα, την Κορινθία και τους Δήμους της Αρκαδίας που υπάγονται στη διαχειριστική ενότητα που εξυπηρετείται από την εν λόγω μονάδα, ενώ ανέφερε ότι και στη Μεσσηνία – στην περιοχή της Καλλιρρόης – προχωρούν εντατικά οι εργασίες για τη μονάδα που θα εγκατασταθεί εκεί,  γνωστοποιώντας ότι σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα χωματουργικά έργα.

Σύμφωνα, δε, με δελτίο Τύπου από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, “με επιταχυνόμενους ρυθμούς εξελίσσεται το έργο κατασκευής μονάδας επεξεργασίας στην περιοχή της Καλλιρρόης, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε, προχθές, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου από τον προϊστάμενο του εργοταξίου Γιώργο Τσίρμπα».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ