2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στη Στουτγάρδη και στις Βρυξέλλες

2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στη Στουτγάρδη και στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Ας σκεφτούμε βιώσιμα» οι μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Νίκος Αργυροηλιόπουλος, Γεώργιος Κρόμπας, Γεώργιος Κολοκοτρώνης, Κατερίνα Αλεξανδροπούλου, Γεωργία Μάνα, Αργυρούλα Μπάκα, Αναστασία Μουτζούρη και οι καθηγητές Πέρσα Κοτσονούρη, Νίκος Λάγιος και Μαρία Παραρά επισκέφτηκαν τη Στουτγάρδη και τις Βρυξέλλες από τις 24 ως τις 30 Απριλίου.

Τις δύο πρώτες μέρες φιλοξενήθηκαν στο γερμανικό σχολείο Gemeinschaftschule am Sonnenfeld, όπου μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους από την Ιταλία, την Ισπανία και την Κροατία δημιούργησαν και παρουσίασαν πόστερ αναφορικά με τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2030.

Τις εργασίες των μαθητών χαιρέτισαν ο διευθυντής του σχολείου B. Dietrich και ο βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, M. Tock. Την τελευταία μέρα στη Στουτγάρδη μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus+ του υπουργείου εκπαίδευσης του κρατιδίου της Βάδης –Βυρτεμβέργης, M. Wolf και το βουλευτή των Πράσινων, Μ. Roesler.

Την Πέμπτη 28/4 περιηγήθηκαν στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, στην περιοχή που βρίσκονται οι περισσότεροι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συναντήθηκαν με ευρωβουλευτές, από τους οποίους πήραν συνεντεύξεις με σκοπό τη δημιουργία podcast για τους βιώσιμους στόχους. Την τελευταία ημέρα επισκέφτηκαν το Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας και ανακάλυψαν ιστορικές στιγμές της Ευρώπης μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού «Η Ευρώπη σε 12 βήματα». Οι εταίροι αποχαιρετίστηκαν έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι με την προοπτική να ξανασυναντηθούν τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα.