Αυξάνεται η κίνηση σκαφών στη μαρίνα της Καλαμάτας – ελπίδες για ικανοποιητικό καλοκαίρι

Αυξάνεται η κίνηση σκαφών στη μαρίνα της Καλαμάτας – ελπίδες για ικανοποιητικό καλοκαίρι

Τη δυναμική των ετών πριν από την πανδημία προσπαθεί να ανακτήσει και πάλι η μαρίνα Καλαμάτας, μιας και οι περιορισμοί τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει την κίνηση  των τουριστικών σκαφών «να παγώσει».

Ήδη η κίνηση αυξάνεται και το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών σκαφών εκδηλώνεται τόσο για την καλοκαιρινή περίοδο όσο και για τους χειμερινούς μήνες. Φυσικά, όπως τόνισε και ο υπεύθυνος της μαρίνας Παναγιώτης Μπούνας, όλα αυτά αν δεν προκύψει πάλι τίποτα έκτακτο.

Υπάρχει ενδιαφέρον
Ο κ. Μπούνας σημείωσε ότι μετά το Πάσχα των Καθολικών η κίνηση έχει αρχίσει να αυξάνεται για τη μαρίνα της Καλαμάτας. Τα χρόνια, βέβαια, πριν από την πανδημία τέτοια εποχή οι κρατήσεις και η δυναμικότητά της παρουσίαζαν υπερπληρότητα.

«Τώρα έχουν ξεκινήσει να φεύγουν τα σκάφη. Τώρα είναι η εποχή που πέφτουν τα σκάφη στη θάλασσα και φεύγουν. Έχει αρχίσει να υπάρχει κίνηση και ενδιαφέρον, και για το καλοκαίρι και για το χειμώνα», σημείωσε ο κ. Μπούνας.

Οι τιμές, βέβαια, είναι λίγο ανεβασμένες, λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια, γενικότερα των λειτουργικών εξόδων και, φυσικά, των καυσίμων. Η δε αύξηση είναι περίπου της τάξεως του 10%.

Και από τον πόλεμο
Εικόνα ακόμα για την κίνηση στις υπόλοιπες μαρίνες της Ελλάδας δεν υπάρχει, όμως ο κ. Μπούνας εκτίμησε ότι αν δε συμβεί κάτι άλλο, η κίνηση το καλοκαίρι στη δική μας μαρίνα θα είναι ικανοποιητική. «Τον τελευταίο μήνα έχουν αρχίσει να έρχονται οι πελάτες μας να πάρουν τα σκάφη τους που τα έχουν αφήσει εδώ. Τα πράγματα έχουν επηρεασθεί και από τον πόλεμο στην Ουκρανία και πολλά σκάφη έχουν μείνει στη στεριά, αφού κυρίως Ευρωπαίοι δεν έχουν έρθει να τα πάρουν. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα είναι ρευστά τα πράγματα και δεν μπορούμε να κάνουμε απόλυτες προβλέψεις», κατέληξε ο κ. Μπούνας.

Της Βίκυς Βετουλάκη