Δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας: «Να παραμείνουν στα Φιλιατρά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ»

Δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας: «Να παραμείνουν στα Φιλιατρά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ»

Επιστολή Δριμή, Αλευρά, Παρασκευόπουλου και Κοροβίλα σε Λεβεντάκη

Όχι απλώς κώδωνα, αλλά ολόκληρο κωδωνοστάσιο κρούουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας Δημήτρης Δριμής, Παναγιώτης Αλευράς, Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας) και Αγγελής Κοροβίλας, για την παραμονή και λειτουργία του καταστήματος ΔΕΗ και του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά.

Σε επιστολή που συνυπογράφουν, με θέμα «Να στελεχωθούν πλήρως και να παραμείνουν στα Φιλιατρά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ», προς το δήμαρχο Τριφυλίας Γεώργιο Λεβεντάκη, με κοινοποίηση στον πρόεδρο Κοινότητας Φιλιατρών Διονύσιο Καραβίτη, αναγράφεται: «Στην πόλη των Φιλιατρών λειτουργεί κατάστημα ΔΕΗ και πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ, με χώρο ευθύνης το Δήμο Τριφυλίας και μέρος των Δήμων Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος. Καλύπτουν μια τεράστια σε έκταση και παραγωγική δύναμη περιοχή (με γεωτρήσεις, θερμοκηπιακές και κτηνοτροφικές μονάδες), με ισχυρό τουρισμό και μεγάλο παραλιακό μέτωπο, που δέχεται πληθώρα κεραυνών και ανεμοστρόβιλων και παρουσιάζει βλάβες. Το κατάστημα ΔΕΗ και το πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποστελεχωμένα και ο αριθμός των εργαζομένων τους μειώνεται συνεχώς. Πληροφορηθήκαμε πως υπάρχουν σκέψεις, αν όχι ήδη προτάσεις, για πλήρες κλείσιμο του καταστήματος και του πρακτορείου Φιλιατρών. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αρνητική για τους κατοίκους της Τριφυλίας και την επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς οι βλάβες αντικειμενικά θα αργούν να αποκατασταθούν και οι πολίτες θα κάνουν χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Θα είναι αρνητική για τους εργαζομένους, αλλά και για την ίδια την πόλη των Φιλιατρών. Τα Φιλιατρά, μια πόλη με ιστορικό και παραγωγικό βάθος, έχουν χάσει το σύνολο των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνταν στην πόλη.

Το κατάστημα της ΔΕΗ και το πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να παραμείνουν σε αυτή. Κύριε δήμαρχε, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια για την πλήρη στελέχωση του καταστήματος της ΔΕΗ και του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και για τη διασφάλιση της παραμονής τους στην πόλη των Φιλιατρών και να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά».

Του Ηλία Γιαννόπουλου