Δραστήριος ο Λουριδάς, στο Φεστιβάλ Αγρινίου και η Κατερίνα Χατζοπούλου

Δραστήριος ο Λουριδάς, στο Φεστιβάλ  Αγρινίου και η Κατερίνα Χατζοπούλου

Ιδιαίτερα δραστήριος συνεχίζει ο Καλαματιανός σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς, με τη βραβευμένη του ταινία «Ο Πηλός και η Κοπέλα» να ταξιδεύει πλέον παντού μέσω του διαδικτύου, καθώς είναι διαθέσιμη στο https://www.youtube.com/watch?v=hjGgFOoZmhc.

Έτοιμη είναι μία ακόμη, μεγάλου μήκους, ταινία, που θα βγει μετά το καλοκαίρι, καθώς μάλιστα ο καταξιωμένος Μεσσήνιος δημιουργός αυτό τον καιρό είναι επιφορτισμένος με την προετοιμασία του “Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου”.

Ο Γιώργος Λουριδάς είναι ο δημιουργός και πρόεδρος του φεστιβάλ, το οποίο γίνεται για δεύτερη χρονιά (πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί διαδικτυακά). Οι «Μονόλογοι της Λήδας», όπως είναι ο τίτλος του, επικεντρώνεται στους κινηματογραφικούς μονόλογους και τις μικρού μήκους ταινίες. Στο πρόγραμμα υπάρχει διαγωνιστικό τμήμα, αλλά και προβολή ταινιών εκτός διαγωνιστικού. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για τρεις ημέρες στον φιλόξενο, ιστορικό χώρο του 1ου Παπαστράτειου Γυμνασίου, στις 24 με 26 Ιουνίου.

Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι σκηνοθέτες, ηθοποιοί και παραγωγοί από διάφορες γωνιές της Ευρώπης και του κόσμου, ενώ υπάρχει και μια μεσσηνιακή συμμετοχή, με την Κατερίνα Χατζοπούλου, η οποία θα παρουσιάσει το μονόλογο “Η ζωή πίσω από τα παρασκήνια”.

Διάρκεια: 5 ώρες, ημερησίως. Γενική είσοδος ημέρας: 5 ευρώ (είσοδος και για τις τρεις ημέρες: 12 ευρώ), παιδιά έως 12 ετών: Δωρεάν. Κρατήσεις: 694 283 8569 – agriniofilmfestival@gmail.com.

Link κρατήσεων: https://www.viva.gr/tickets/festival/theaterondemand/diethnes-kinimatografiko-festibal-agriniou/