Κοινότητα Φιλιατρών: «Το απύθμενο θράσος τιμωρείται» και η απάντηση Λεβεντάκη

Κοινότητα Φιλιατρών: «Το απύθμενο θράσος τιμωρείται» και η απάντηση Λεβεντάκη

«Κόντρα» Συμβουλίου με το δήμαρχο Τριφυλίας

«Το απύθμενο θράσος τιμωρείται» είναι ο θεματικός τίτλος δελτίου Τύπου που εξέδωσε με ημερομηνία 23/5/2022 η Κοινότητα Φιλιατρών, με την υπογραφή του προέδρου του Συμβουλίου της, Διονυσίου Καραβίτη, στο οποίο εισαγωγικά τονίζεται: «Ας σταματήσει επιτέλους η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας το θέατρο του παραλόγου. Επιτέλους, ας αναλάβει τις ευθύνες της…».

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου αναγράφεται: «Ας σταματήσει, επιτέλους, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας το θέατρο του παραλόγου. Επιτέλους, ας αναλάβει τις ευθύνες της. Ας καθαρίσει εκεί που η ίδια έχει βρωμίσει (Αγροκήπιο). Ας καθαρίσει την πόλη των νεκρών (νεκροταφείο), την οποία δε σέβεται. Ας καθαρίσει το Κέντρο Υγείας που τα χορτάρια έχουν φτάσει μέχρι τη σκεπή. Στο συγκεκριμένο χώρο είναι παραπεταμένο μέρος της πολιτιστικής περιουσίας της πόλης (άρματα Καρναβαλιού). Ας στεγαστούν επιτέλους! Να καθαριστούν οι περιφερειακές γειτονιές των Φιλιατρών μας που βρωμάνε.

Η προσφιλής σας τακτική να καθαρίζετε εκεί “που βλέπει η πεθερά” πλέον δεν περνάει. Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι σας ούτε περιουσία σας. Ο Δήμος διοικείται βάσει νόμων που εσείς πρώτοι παραβιάζετε. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και στην περίπτωσή μας, κεφάλι είναι η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, η οποία επιβάλλεται να τηρεί τη νομιμότητα, πράγμα το οποίο δεν κάνει.

Σας ενημερώνουμε πως δεν έχουν την τύχη όλοι οι πολίτες να χρησιμοποιούν συνεργεία του Δήμου για να καθαρίσουν ιδιωτικές περιουσίες, όπως έχει γίνει κατ’ επανάληψη. Για όλα τα παραπάνω υπάρχει οπτικό υλικό που, αν χρειαστεί, λειτουργεί ως απόδειξη.

Επικοινωνείτε μόνο με τον εαυτό σας. Κάντε μια προσπάθεια να επικοινωνήσετε με τους πολίτες για τις πραγματικές τους ανάγκες».

Απάντηση Λεβεντάκη

Σε «Απαντητική Επιστολή» του κ. Λεβεντάκη, που δημοσιεύθηκε χθες το μεσημέρι στο facebook, αναγράφεται: «Για ακόμα μία φορά, με χθεσινό “Δελτίο Τύπου” της, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών επιχειρεί να βγει από την αφάνεια. Διότι, με απύθμενο (από τη δική της πλευρά) θράσος, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή, που με ανακοίνωσή της και σύμφωνα με το νόμο, προέβη στο αυτονόητο. Στην ενημέρωση των πολιτών ότι υποχρεούνται να προβούν άμεσα σε απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που τους ανήκουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις.

Όπως και στην ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες που θα έχουν αυτοί, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Κάτι που, κατά τη λογική, ως Κοινοτικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να επικροτούν και να ενστερνίζονται.

Εντούτοις, κατά τη συνήθη τακτική τους, το χρησιμοποιούν ως “δεκανίκι”, για να δικαιολογήσουν την πλήρη απραξία τους. Γιατί, αυτό που καταλαβαίνει κάποιος από τα γραφόμενά σας, κε Καραβίτη, είναι, ή πως έχετε ασθενή όραση ή πως έχετε χρόνια να επισκεφθείτε το Κοιμητήριο της πόλης, το Κέντρο Υγείας της πόλης, τις γειτονιές της πόλης ή πάλι πως δε ζείτε σε αυτήν την πόλη. Αλλιώς, δεν εξηγείται αυτός ο παραλογισμός.

Τα Φιλιατρά αλλάζουν μέρα με τη μέρα (κάτι που οι πάντες, πλέον, έχουν αντιληφθεί και επιδοκιμάζουν καθημερινά) κι εσείς, οι του Κοινοτικού Συμβουλίου, εξακολουθείτε να “κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου”, κε Καραβίτη. Αλλά, δυστυχώς για εσάς, δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα. Ότι με την προκλητική συμπεριφορά σας και την κατ’ εξακολούθηση απαράδεκτη τακτική σας, δεν κάνετε κακό σε εμένα, αλλά μονάχα στην ίδια την πόλη και τους συμπολίτες σας. Είναι ξεκάθαρη στους συντοπίτες σας, τόσο η ανυπαρξία σας όσο και η μεθοδευμένη “ανυπότακτη” συμπεριφορά σας. Αν είχατε φιλότιμο και το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας, θα είχατε ήδη παραιτηθεί, αλλά είναι και η αντιμισθία στη μέση που, καθώς φαίνεται, δε σας αφήνει.

Κι αφού δεν είστε σε θέση να κάνετε κάτι ουσιαστικά καλό για την πόλη σας, τουλάχιστον μην αποτελείτε τροχοπέδη της. Αρκετά ως εδώ, μην εκτίθεστε άλλο!».