Οι «ύπουλες διαδρομές» του Μητσοτάκη

Οι «ύπουλες διαδρομές» του Μητσοτάκη

Ύμνος στην ερευνητική δημοσιογραφία, η οποία παρά τις απηνείς διώξεις τολμά να ψάχνει και να αποκαλύπτει ύπουλες διαδρομές, με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη – πρίγκιπα Καρόλου.

Ο Μητσοτάκης μεθοδεύει την επάνοδο του Κωνσταντίνου του τέως από το «παράθυρο» (Η Εφημερίδα των Συντακτών). Νοσταλγοί του στέμματος, ο Μητσοτάκης επαναφέρει τη μοναρχία (Αυγή). Αφού τον είπαν ακροδεξιό, αφού τον είπαν Όρμπαν, τώρα ψάχνουν για νέο σουξέ. Τι σόι αριστεροί του Τσίπρα θα ήσαν;

Στον ανιστόρητο δε λείπουν οι πληροφορίες. Λείπει η συνείδηση που μπορεί να τις επεξεργαστεί.

Πώς τώρα εν έτει 2022 είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να «ξαναφέρει τον έκπτωτο», είναι απορίας άξιον.

Το «σχέδιο» της επαναφοράς ασμένως υιοθέτησε ο Τσίπρας.

Τι να πει κανείς; Αφελής συνωμοσιολόγος, επικίνδυνος;

Λες και δεν κυβέρνησε την Ελληνική Δημοκρατία. Δε συγχρονίστηκε ποτέ με την κεκτημένη θεσμική της κανονικότητα. Δεν την πίστεψε. Δεν την ένιωσε. Γι’ αυτό λέει ό,τι χρειάζεται για να εξαρθρώσει τους αρμούς της. Η απόπειρα εκταφής της μοναρχίας δείχνει σε ποια επικίνδυνα μονοπάτια μπορεί να εμπλέξει τη δημόσια συζήτηση.

Δεν είναι μόνο γελοιωδέστατοι και κωμικοί οι ισχυρισμοί, είναι και επικίνδυνοι να ανακινούν, να αναζωπυρώνουν ένα θέμα που οριστικά έχει κλείσει.

Πόσο υποκριτικό είναι να ενοχλείσαι από την επίσκεψη, όταν θυμόμαστε πόσο ο Τσίπρας είχε κολακευθεί από την επίσκεψη του Καρόλου τον Μάιο του 2018.

Ποιος ξεχνά το πάρτι στο Μαξίμου και την κα Περιστέρα να χαριεντίζεται με τον Κάρολο; Σχετικές φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει προ πολλού λύσει τα υπαρξιακά της προβλήματα.

Όταν εν έτει 2022 διατυμπανίζεις το αντιμοναρχικό σου φρόνημα, μάλλον την αντιπολιτευτική σου αμηχανία προδίδεις.

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη