Παιδικά Χωριά SOS: Ημερίδα με τίτλο «ΠαίΖΩ – ΔιασκεδάΖΩ – ΞεχωρίΖΩ»

Παιδικά Χωριά SOS: Ημερίδα με τίτλο «ΠαίΖΩ – ΔιασκεδάΖΩ – ΞεχωρίΖΩ»

Ημερίδα με τίτλο: «ΠαίΖΩ- ΔιασκεδάΖΩ- ΞεχωρίΖΩ» διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος την Παρασκευή 3 Ιουνίου (19.00 – 21.00) στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, όπως αυτή προέκυψε μέσα από τις δράσεις των Ψυχοπαιδαγωγικών Ομάδων που λειτουργούν και τη φετινή χρονιά με τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων. Άξονας των δράσεων είναι το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού στον ελεύθερο χρόνο, όπως αυτό προβλέπεται από το Άρθρο 31.- 1 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Το περιεχόμενο της ημερίδας είναι η «δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου», γύρω από το οποίο θα εκτυλιχθούν οι ομιλίες των συμμετεχόντων, ενώ θα την πλαισιώσουν δημιουργικά εργαστήρια, ανοιχτά σε όλα τα παιδιά της πόλης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα (18.00 – 19.00) στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Επίσης, θα συμμετέχουν φορείς της τοπικής κοινότητας, ενώ θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από ειδικούς και επαγγελματίες που ενεπλάκησαν ενεργά στο πρόγραμμα των ψυχοπαιδαγωγικών Ομάδων, στο χώρο του αμφιθεάτρου «Νικόλαος Πολίτης».

Να σημειωθεί πως θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.