Πανθουριακός -Πανηλειακός 2-1 και άνοδος σε αναμονή…

Πανθουριακός -Πανηλειακός 2-1 και άνοδος σε αναμονή…

Τη νίκη που θα χάριζε την άνοδο στη Γ’ Εθνική έψαχνε ο Πανθουριακός στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανηλειακό και την πέτυχε με 2-1, όμως στο τέλος δεν πανηγύρισε κανείς εξαιτίας της κατάστασης αβεβαιότητας, αφού υπάρχει ο κίνδυνος οι φιλοξενούμενοι να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά, κατόπιν ένστασης που (λογικά) θα υποβάλουν για μη έγκαιρη και έγκυρη άδεια χρήσης του γηπέδου!

Αυτός είναι και ο λόγος που το παιχνίδι στο Στάδιο της Παραλίας άρχισε με περίπου μια ώρα καθυστέρηση!

Μετά από έναν αγώνα δρόμου που έκαναν οι παράγοντες του Πανθουριακού παρέδωσαν ένα έγγραφο που αποδείκνυε την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου, στον διαιτητής Παπαγεωργόπουλο (Λυκομήτρος-Γκουριώτης οι βοηθοί του, όλοι από την ΕΠΣ Αργολίδας), ο οποίος και πήρε την απόφαση να σφυρίξει την έναρξη στις 6 μ.μ. (το ματς ήταν προγραμματισμένο κανονικά στις 5 μ.μ.).

Το γεγονός πάντως ότι η αναμέτρηση, για την προτελευταία αγωνιστική του 5ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών Ενώσεων, διεξήχθη κανονικά, αποτελεί ένα ισχυρό «χαρτί» στην εξωαγωνιστική «μάχη» που αναμένεται να ακολουθήσει στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ.


Την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση στο Στάδιο της Παραλίας παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλαθλοι, εκ των οποίων πάνω από 100 προερχόμενοι από τη γειτονική Ηλεία, η παρουσία των οποίων προκάλεσε μικροεντάσεις, κυρίως πριν την έναρξη του αγώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος, μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Πανθουριακό ήταν το δίδυμο Σαραντόπουλος-Κουρούπης, με τον πρώτο να σερβίρει και τον δεύτερο να εκτελεί. Στο 18’ ο Κουρούπης άνοιξε το σκορ με πλασέ που χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα, έπειτα από ωραία δυναμική προσπάθεια και ασίστ του Σαραντόπουλου.

Με ανάλογο τρόπο σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 55′ ο Πανθουριακός σημείωσε το 2-0.
Στο 60’ ο Πανηλειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, καθώς κέρδισε πέναλτι όμως ο Τσαγκάρης που ανέλαβε να το εκτελέσει δεν κατάφερε να νικήσει τον Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια (μετά από επέμβασή του η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά μπλόκαρε σταθερά). Στο 70′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εκ νέου πολύ κοντά σε ένα γκολ, όμως το σουτ του Τσίγκρηλα βρήκε δοκάρι, με το 2-1 να διαμορφώνει τελικά στο 86’ ο Τζανέτος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ.


ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος (68΄λ.τρ. Κόκκαλης), Σταματελόπουλος (46΄Σπυρόπουλος), Γιαννακόπουλος, Καλογερόπουλος, Βασιλόπουλος, Πέππας, Ζαραφέτας, Ζαχαρόπουλος (48΄Οικονομέας), Τσουλάκος (46’ Οδεμισιώτης), Σαραντόπουλος, Κουρούπης.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι (54΄Μπατζακόπουλος), Κολόκας, Δ. Τσίγκρηλας (75’ Μάζης), Δημάκης, Μπάλλας, Έλιοτ, Π. Τσίγκρηλας, Τσαγκάρης (75’ Τζανέτος), Κακόγιαννος.

Φινάλε στο Γύθειο
Ο Πανθουριακός θα κάνει φινάλε την Κυριακή 5 Ιουνίου στη Λακωνία με τον Παναγυθεατικό, ευελπιστώντας ότι με ή χωρίς ένσταση του Πανηλειακού για το σημερινό παιχνίδι, θα καταφέρει να διατηρηθεί στην πρώτη 3άδα που ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική.

Οτιδήποτε άλλο θα είναι μεγάλη αδικία για τους νταμπλούχους Μεσσηνίας που έχουν αποδείξει πολλές φορές την αγωνιστική τους αξία.
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Πανθουριακός-Πανηλειακός 2-1
Πανθυρεατικός-Παλληξουριακός 1-3
Πανγυθεατικός-Τσιλιβί 3-0 χ.α.
Ρεπό: ΑΠΣ Πάτραι

Η βαθμολογία
1.Πάτραι 9-2 11
2.Πανθουριακός 10-4 11
3.Πανηλειακός 7-3 11
4.Παλληξουριακός 7-3 8
5.Πανγυθεατικός 4-2 6
6.Πανθυρεατικός 3-9 1
-.Τσιλιβή – –

Η τελευταία αγωνιστική
Παλληξουριακός-Πάτραι
Πανγυθεατικός-Πανθουριακός
Τσιλιβί-Πανθυρεατικός
Ρεπό: Πανηλειακός