Παράδοση 6 πυροσβεστικών οχημάτων σε Συλλόγους Εθελοντών Δασοπυροσβεστών από την Alpha Bank

Παράδοση 6 πυροσβεστικών οχημάτων σε Συλλόγους Εθελοντών Δασοπυροσβεστών από την Alpha Bank

Μεταξύ αυτών και η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4×4 Μεσσηνίας

Την ισχυρή της δέσμευση για προστασία του περιβάλλοντος κάνει πράξη για μία ακόμη φορά η Alpha Bank, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τη δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικούς συλλόγους πυροσβεστών και την οικονομική υποστήριξη του έργου δασοπυρόσβεσης σε περιοχές της χώρας.

Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος, παρέδωσε 6 πυροσβεστικά οχήματα, ενισχύοντας το στόλο οχημάτων των Συλλόγων Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου και Καρύστου Ευβοίας, του Εθελοντικού Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών

4×4 Μεσσηνίας, των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης / Κλιμάκιο Ροδόπολης Αττικής και της Εθελοντικής Ομάδας Καπανδριτίου Πολυδενδρίου Αττικής.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ράπανος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η Alpha Bank στέκεται διαχρονικά αρωγός της κοινωνίας και της πολιτείας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών τους, με πολλούς τρόπους. Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ενώ λαμβάνουμε και έκτακτα μέτρα ρυθμίσεων για τη στήριξη των πελατών μας που διαμένουν ή εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα, ενισχύουμε το έργο των αρμόδιων φορέων που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της περιβαλλοντικής κρίσης.

Οι δωρεές αυτές είναι μέρος της πρωτοβουλίας “Μαζί, με στόχο το περιβάλλον”, η οποία περιλαμβάνει μία δέσμη δράσεων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα. Είναι, όμως, και μέρος της γενικότερης πολιτικής μας που στηρίζεται στην πεποίθηση ότι μία επιχείρηση, ένας οργανισμός, δεν μπορεί να προκόψει μακροχρόνια, αν δε σέβεται το φυσικό περιβάλλον και δεν αφουγκράζεται τους προβληματισμούς και δεν κατανοεί τις έγνοιες της κοινωνίας».

. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε αναμνηστική φωτογραφία με ομάδες εθελοντών πυροσβεστών και στελέχη της Alpha Bank
Στιγμιότυπο από τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειου Ράπανου.
Κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών μπροστά από το όχημα-δωρεά της Alpha Bank μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Alpha Bank κ. Βασίλειο Ράπανο και τον Γενικό Διευθυντή Retail Banking της Τράπεζας κ. Ισίδωρο Πάσσα.