Στον ανακριτή σήμερα ο 36χρονος που αναστάτωσε την Καλαμάτα

Στον ανακριτή σήμερα ο 36χρονος που αναστάτωσε την Καλαμάτα

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ο 36χρονος από τη Σπερχογεία που το απόγευμα της Κυριακής αναστάτωσε την πόλη και, τελικά, συνελήφθη ύστερα από ειδική επιχείρηση της Αστυνομίας εντός του αύλειου χώρου της Τράπεζας της Ελλάδος, τον οποίο παραβίασε και εισήλθε με το όχημά του.

Νωρίτερα ο 36χρονος είχε δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή του νοσοκομείου, ενώ ακολούθως στην παραλία προκάλεσε επεισόδιο με διανομείς φαγητού.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

Χθες, μετά τον εισαγγελέα, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή Καλαμάτας.

Ξεκίνησε από το νοσοκομείο
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 3.00 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ξαφνικά κάθετα στο δρόμο, πάνω στη διπλή γραμμή και μπροστά από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένας άνδρας παράτησε ένα μικρό αυτοκίνητο smart, με την πόρτα ανοιχτή. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, επρόκειτο για τον 36χρονο που ακολούθως θα εισέβαλε στον αύλειο χώρο της τράπεζας.

Έπειτα από λίγο το πήρε και άρχισε να κατευθύνεται προς την Καλαμάτα, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα.

Κάποια στιγμή ο άντρας με το μικρό όχημα βρέθηκε στην παραλία και διαπληκτίσθηκε με διανομείς φαγητού, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κέντρο της Καλαμάτας και πήγε στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ταμπουρώθηκε
Με ένα λοστό και φορώντας αρχικά κουκούλα, παραβίασε την αυλόπορτα της τράπεζας επί της οδού Νικηταρά και μπήκε με το αυτοκίνητο. Το πάρκαρε στην αρχή της αυλής κι άρχισε να χτυπάει τα κάγκελα με το λοστό και να προκαλεί γενικότερα φθορές στο χώρο.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, παρουσία του διευθυντή της, ταξιάρχου Ηλία Αξιοτόπουλου.

Για αρκετή ώρα ο 36χρονος φώναζε, κινούνταν νευρικά και ήταν εμφανές πως δε βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των αστυνομικών δε στάθηκε δυνατό να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να παραδοθεί. Τελικά, μετά τις 7.00 αποφασίσθηκε να γίνει επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Αστυνομικοί με εξοπλισμό μπήκαν στο χώρο της αυλής της τράπεζας και αιφνιδίασαν τον 36χρονο με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέρνοντας να τον συλλάβουν χωρίς να δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 36χρονος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και παλιότερα είχε νοσηλευτεί.

Της Βίκυς Βετουλάκη