ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας: Το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε, τα δύσκολα είναι μπροστά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας: Το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε, τα δύσκολα είναι μπροστά

Το μεγάλο στοίχημα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη Μεσσηνία ήταν η συμμετοχή, και αυτό έχει κερδηθεί. Περίπου 2.500 άνθρωποι προσήλθαν στις προχθεσινές εσωκομματικές κάλπες, όχι μόνο για να στηρίξουν με την ψήφο τους τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για να γραφτούν στο κόμμα. Να δηλώσουν, δηλαδή, διαθεσιμότητα στην πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, έστω και άτυπα.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι μια αφετηρία. Οι πολίτες, όμως, θα πρέπει να πειστούν ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πολύ καλύτερη για τη χώρα, την κοινωνία και τους ίδιους σε σχέση με τη σημερινή. Θα πρέπει να απαντήσει πειστικά στις εμβληματικές αλλαγές που θα προχωρήσει, τόσο για τη στήριξη των από κάτω όσο και για τον προοδευτικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της κοινωνίας.

Αυτά με τα “πρέπει”. Από την άλλη πλευρά, νέο πολιτικό κεφάλαιο και νέους συσχετισμούς και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τη σταυροδοσία στις κάλπες για την Κεντρική Επιτροπή, με το προεδρικό μπλοκ να επιβεβαιώνει την κυριαρχία του και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, στο όργανο του κόμματος εκλέγονται οι: Αλέξης Χαρίτσης, Σπύρος Αραχωβίτης, Γιώργος Δέδες, Φάνης Κουρεμπές, Περικλής Λαμπρινός, Χρήστος Στάικος, Γιώργος Ψυχογιός, Χαρά Κιουρή, Στέλλα Καρλαύτη, Αγγελίνα Χατζοπούλου, Γιώτα Κοζομπόλη, Ευγενία (Τζένη), Δημητρακοπούλου, Θεοπούλα (Πόλυ) Δαγκοπούλου – Τσόγκα ή Αγγελική Ταυλαρίου και Μαρία Θελερίτη.

Ανάρτηση Αλέξη Χαρίτση
Με αφορμή την κυριακάτικη εσωκομματική διαδικασία στη Μεσσηνία, ο βουλευτής του Νομού και τομεάρχης Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα, την ίδια ημέρα: “Μια ιδιαίτερα κοπιαστική αλλά πολύ όμορφη μέρα φτάνει στο τέλος της.  Από πολύ νωρίς το πρωί περιοδεύσαμε σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και μεταφέραμε το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Η ανταπόκριση του κόσμου μάς δικαίωσε! Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας υπερτριπλασίασε σήμερα τα μέλη του. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες που βρέθηκαν σήμερα στην κάλπη και γίνονται πλέον συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές στη μεγάλη προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή και την κοινωνική ανασυγκρότηση!

Και βεβαίως, πρέπει όλοι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις συντρόφισσες και στους συντρόφους που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές. Χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά τους η σημερινή ιστορική μέρα έγινε πραγματικότητα”.
Α.Π.