Video Art Projects με την αρωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης Video Art Μηδέν

Video Art Projects με την αρωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης Video Art Μηδέν

Το Video Art Projects είναι ένα νεοσύστατο διεθνές φεστιβάλ με επίκεντρο τις εικαστικές μορφές του βίντεο, που διοργανώνεται για πρώτη χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Μάλιστα, το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αρωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης Video Art Μηδέν, ενώ θα λάβει χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca (Βασ. Όλγας 182 & Θεμ. Σοφούλη) την Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Μαΐου (12.00 -20.00), με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το πρόγραμμα θα διαρθρώνεται σε 5 οθόνες στις αίθουσες του μουσείου, με διαφορετικές ενότητες προβολών ανά ημέρα.

Στην πρώτη διοργάνωση του Video Art Projects, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός με διοργανώσεις σε ετήσια βάση, παρουσιάζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών βιντεοτέχνης από όλο τον κόσμο, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 140 καλλιτέχνες και φοιτητές από 21 χώρες, καθώς και προσκεκλημένα φεστιβάλ και επιμελητές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Βραζιλία. Οι προβολές περιλαμβάνουν, επίσης, αφιερώματα στην ελληνική βιντεοτέχνη, καθώς και έργα φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, σε επιμέλεια της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

Θα παρουσιαστούν, επίσης, ενότητες ελληνικής και διεθνούς βιντεοτέχνης από το Διεθνές Φεστιβάλ Video Art Μηδέν, με έδρα την Καλαμάτα, με επιλογές 5 βασικών μελών της επιμελητικής του ομάδας (Γιούλα Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Σταυράκη, Όλγα Παπαδοπούλου, Νίκος Ποδιάς, Μαρία Μπουρίκα).