Ξενοδόχοι Μεσσηνίας: Κάνουν κακό οι υπαινιγμοί για περιορισμό ταξιδιών λόγω ενεργειακής κρίσης

Ξενοδόχοι Μεσσηνίας: Κάνουν κακό οι υπαινιγμοί για περιορισμό ταξιδιών λόγω ενεργειακής κρίσης

Να προστατεύσουν τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, από υπαινιγμούς για  περιορισμό των ταξιδιών λόγω της ενεργειακής κρίσης, ζητά με χθεσινή επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους, οι «υπαινιγμοί που διατυπώθηκαν χθες στην ελληνική Βουλή από πολιτικά πρόσωπα για περιορισμό των ταξιδιών λόγω της ενεργειακής κρίσης, που έρχονται μετά τις αντίστοιχες προτάσεις της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κλονίζουν τις προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού».

Ελπίδα η φετινή χρονιά
Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι όλες οι ελπίδες για την ανάκαμψη του κλάδου στηρίχθηκαν στην εφετινή χρονιά, μετά τη δεκαετή οικονομική ύφεση  και  τη  διετή «επέλαση» της  πανδημίας  που ακολούθησε, ενώ υπογραμμίζουν ότι τέτοιου είδους συζητήσεις και προοπτικές μόνο ελπιδοφόρες δεν μπορεί να είναι.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αντιδράσει χωρίς χρονοτριβή, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι έωλες και αστήρικτες αιτιάσεις,  που  στο  μόνο  το  οποίο  αποσκοπούν  είναι  να συγκρατήσουν για μια ακόμα φορά, μετά την πανδημία, τα ταξίδια εντός των τειχών των χωρών αποστολής τουριστών για προφανείς λόγους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Να μη μείνουν αναπάντητες
Το ίδιο άμεση, όπως συνεχίζουν οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας, πρέπει να είναι και η αντίδραση των κλαδικών φορέων του Ελληνικού Τουρισμού «για να μην  αφήσουν αναπάντητες αυτές τις προθέσεις και τυχόν σχέδια που απεργάζονται τα διευθυντήρια των Βρυξελλών για προφανείς λόγους, έτσι ώστε να κλείσει άμεσα η διαφαινόμενη ρωγμή στην ταξιδιωτική κίνηση».

«Οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται και από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, σύμφωνα με την οποία το 2022 οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη προβλέπεται να είναι 30% χαμηλότερες από τον όγκο του 2019, υποστηριζόμενες από εγχώρια ταξίδια και ταξίδια μικρών αποστάσεων. Στην ίδια, δε, έκθεση αναφέρεται ότι τα ταξίδια εσωτερικού αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως το 2022, ενώ τα διεθνή ταξίδια δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 πριν από το 2025», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.