1ο Φεστιβάλ Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

1ο Φεστιβάλ Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικότερα η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, που στεγάζεται στα κτήρια του Παλιού Στρατοπέδου, ανοίγει τις πόρτες της αυτό το Σαββατοκύριακο και φιλοξενεί το 1ο Φεστιβάλ Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που δεν έχει ξαναγίνει σε επίπεδο Πελοποννήσου, αφού θα υπάρξει συνεργασία της Ένωσης με το Πανεπιστήμιο, κι εκεί για δύο μέρες θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις, που ουσιαστικά θα ενώσουν την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κοσμήτορας της Σχολής Νίκος Ζαχαριάς με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, μίλησαν για το διήμερο φεστιβάλ, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ξεχωριστό και σίγουρα θα έχει πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Δηλώσεις
Ο κ. Ζαχαριάς ξεκίνησε δηλώνοντας χαρούμενος και υπερήφανος για αυτή τη σύμπραξη, αφού στο χώρο της Σχολής θα φιλοξενηθούν παιδιά, που θα είναι ίσως μελλοντικοί φοιτητές, αλλά και πολίτες, μια σύμπραξη που είναι μοναδική και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο.

Το Φεστιβάλ, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 10.00 το βράδυ. Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει δράσεις ανοιχτού τύπου στον υπαίθριο χώρο της Σχολής, ενώ την Κυριακή θα υπάρξουν δράσεις και στο αμφιθέατρο.

Κλείνοντας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δράση «μοντέλο και για το Πανεπιστήμιο», ενώ υποστήριξε ότι μια τέτοια σύμπραξη έλειπε, η διασύνδεση δηλαδή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τις χαμηλότερες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Μιλώντας για την ιδέα και την υλοποίηση, ο πρόεδρος της Ένωσης, Παύλος Χριστόπουλος, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ο κοσμήτορας της Σχολής αποδέχθηκε την πρόταση και την «αγκάλιασε». Μάλιστα, βοήθησε με την ομάδα του να υλοποιηθεί.

Αναφερθείς στην επιλογή της σύμπραξης με το Πανεπιστήμιο, δήλωσε ότι αυτό έγινε αφού στόχος ήταν να έρθει κοντά η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με την Τριτοβάθμια.

Όσο για τις δράσεις, ανέφερε ότι θα είναι ένα γεμάτο διήμερο που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για παιδιά, φοιτητές, αλλά και ενήλικες. Όπως είπε, οι δράσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, με τις πρώτες να έχουν συγκεκριμένο χρόνο διεξαγωγής, είτε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου είτε στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ οι υπόλοιπες έχουν προκύψει έπειτα από ένα μεγάλο κάλεσμα που έκανε η Ένωση σε συλλόγους. Οι τελευταίοι θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους στην πόλη και έτσι όσοι βρεθούν στο Φεστιβάλ, θα τους γνωρίσουν.

Κλείνοντας ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε ότι στο αμφιθέατρο θα προβληθεί ταινία με θέμα το μπούλινγκ, ενώ θα γίνει σύνδεση με ομιλητή από τη Θεσσαλονίκη που θα μιλήσει για τη σχέση του μπούλινγκ με το αρχαιολογικό κομμάτι.

Τελευταία το λόγο πήρε η γραμματέας της Ένωσης, Αμαλία Μάλαμα, η οποία χαρακτήρισε σημαντική στιγμή για την Ένωση τη διοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον Νίκο Ζαχαριά, καθώς και την ομάδα του, αφού από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την όλη ιδέα.

Στη συνέχεια θέλησε να αναφέρει κάποιες από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, όπως αυτές από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Θεατρικό Εργαστήρι της Αυτοσχέδιας Σκηνής, συναυλίες από χορωδίες των 7ου και του 8ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας, του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, από την ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και άλλες.

Όσο για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του αμφιθεάτρου, ανέφερε ότι έχουν να κάνουν με το μπούλινγκ, ενώ θα συμμετάσχει από τη Θεσσαλονίκη ο Θεόδωρος Παπακώστας, αρχαιολόγος και συγγραφέας, που θα αναλύσει πώς συνδέεται η μυθολογία με το μπούλινγκ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση